Rompetrol
Presa
Rompetrol - Sponsor principal al Filarmonicii George Enescu

Rompetrol s-a alăturat în calitate de sponsor principal al Filarmonicii George Enescu – una dintre cele mai reprezentative instituţii muzicale din România.

Cu o impresionantă istorie de peste 155 de ani, Filarmonica George Enescu este orchestra simfonică de elită a României, atât prin calitatea sunetului şi nivelul artiştilor, cât şi prin istoria sa. Este prima orchestră de muzică clasică înfiinţată în România, ceea ce i-a permis să devină cea mai reprezentativă instituţie muzicală din ţară, cu un rol determinant în conturarea peisajului cultural naţional.

„Filarmonica George Enescu a intrat din 2023 într-un proces ambiţios de transformare, menit să o ridice la cel mai înalt nivel de competitivitate pe piaţa muzicală internaţională şi să creeze experienţe muzicale de valoare pentru public. Aducem la Bucureşti dirijori şi solişti faimoşi, care cântă pe marile scene ale lumii. Ne-am înnoit orchestra cu artişti tineri foarte talentaţi şi apreciaţi inclusiv în străinătate. Ne dezvoltăm repertoriul. Am reuşit să atragem public nou. Cel mai bun mod în care putem construi acest proiect ambiţios este în colaborare cu partenerii din mediul privat. Implicarea Rompetrol în susţinerea muzicii clasice şi a culturii este autentică. Tocmai de aceea ne bucură atât de mult parteneriatul pe care îl avem cu Rompetrol şi ne dorim să fie unul de durată”, a declarat Marin Cazacu, directorul general al Filarmonicii George Enescu.

Cunoscută pentru performanţele sale, Filarmonica George Enescu a câştigat o notorietate deosebită în peisajul internaţional al muzicii clasice. Cu peste 300 de concerte organizate anual atât în ţară, cât şi în străinătate, orchestra a obţinut aprecieri la nivel global pentru contribuţiile sale. Implicarea Filarmonicii în Festivalul Internaţional George Enescu, cel mai mare eveniment cultural din România, consolidează şi mai mult poziţia sa de actor cheie pe scena muzicală a ţării.

“De 15 ani susţinem cultura, conectăm comunităţile prin muzică, iar parteneriatul cu Filarmonica George Enescu reprezintă o confirmare a angajamentului nostru. Suntem conştienţi de impactul culturii şi al muzicii de înaltă calitate în procesul de dezvoltare sustenabilă a societăţii.” - Bauyrzhan Nugumanov, Director General Rompetrol Downstream.

Rompetrol este partener al Festivalului şi Concursului Internaţional George Enescu de 15 ani, iar compania oferă în aplicaţia mobilă Rompetrol Go un playlist de muzică clasică ce poate fi ascultat gratuit de utilizatorii aplicaţiei.

Rompetrol continuă astfel să susţină proiecte ce promovează cultura şi identitatea naţională şi să dezvolte comunităţile prin educarea gustului pentru frumos, facilitarea accesului la actul de cultură şi la produse de elită.