Rompetrol
Presa
Rompetrol şi Dăruieşte Aripi amenajează prima cameră de anestezie pediatrică pentru RMN din cadrul Institutului Oncologic Bucureşti

Rompetrol şi Asociaţia Dăruieşte Aripi au finalizat lucrările de construcţie şi dotarea cu echipamente a camerei de anestezie pentru RMN din cadrul Institutului Oncologic Bucureşti, cu o investiţie de 30,000 euro. Beneficiarii sunt sute de copii din toată ţara, internaţi anual cu afecţiuni oncologice, care evită astfel deplasările în alte spitale şi urmează în acelaşi loc, gratuit, întregul program de analize medicale şi tratament specializat.

“Multe din investiţiile noastre de anul acesta au mers către susţinerea sectorului medical şi mulţi dintre beneficiarii proiectelor noastre sunt copiii – fie prin proiecte de sănătate, sau de sprijin al sistemului de educaţie online. Anul acesta am eficientizat şi mai mult costurile interne pentru a putea redirecţiona fonduri suplimentare din partea companiei către sectoarele cu nevoi acute ale societăţii, iar acest proiect este un gest simbolic al Rompetrol, de Crăciun, în numele partenerilor noştri de business, pentru a ajuta cât mai mulţi copii care se confruntă şi cu tratament oncologic, şi cu temerile şi riscurile pandemiei” - Iskander Abdibaitov, director departament dezvoltare corporativă al KMG International.

Spaţiul modernizat are o suprafaţă de 50 mp şi îndeplineşte toate cerinţele unei structuri de anestezie- terapie intensivă, cu instalaţie proprie de climatizare şi gaze medicale. Până acum, examinarea RMN la copiii mici, în lipsa unui spaţiu adecvat, nu putea fi efectuată în cadrul Institutului Oncologic Bucureşti, deşi exista personal medical specializat. Secţia de oncologie pediatrică din cadrul acestui spital este cea mai mare din ţară, patologia pacienţilor fiind exclusive tumori solide, iar examinarea RMN este esenţiala în decizia privind protocoalele de chimioterapie, cât şi în procesul de monitorizare a bolii.

“Înainte de pandemie, când mergeam zilnic în secţia de oncologie pediatrică să înţeleg mai bine situaţia acestor copii de la faţa locului, dr. Monica Dragomir, şefa secţiei, mi-a semnalat lipsa unei structuri care să deservească administrarea anesteziei generale pentru examinarea RMN a copiilor, la spital. Am decis să demarăm proiectul, iar acum procedura a devenit complet gratuită şi sigură, copiii fiind trataţi într-un singur loc. Deplasarea în alte locuri pentru RMN venea şi cu un risc suplimentar de infectare cu Sars-Cov 2, şi cu costuri pentru familie. Mulţumim Rompetrol pentru sprijin, pentru această reuşită împreună“– Alina Pătrăhău, fondatoare a Asociaţiei Dăruieşte Aripi.

KMG International prin parteneriatele sale cu Fundaţia pentru SMURD, Asociaţia Dăruieşte Aripi, Crucea Roşie Română a sprijinit anul acesta comunităţile din Constanţa, Prahova şi Bucureşti în gestionarea pandemiei de covid-19, prin donaţia de carburant pentru Serviciul de Ambulanţă, achiziţia de consumabile medicale (măşti, mănuşi), aparatura medicală şi paturi de terapie intensivă, reactivi pentru determinarea tipului de virus (analiza genomului pentru identificarea specificităţii naţionale şi a potenţialelor mutaţii genetice, de către Institutul Cantacuzino), o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi ce poate  fi folosită oriunde în ţară în perioada pandemiei, dar şi în situaţii de calamităţi şi dezastre. Suplimentar Grupul a susţinut cu carburant şi diferite ONGuri pentru acordarea de îngrijire medical specializată la domiciliul pacienţilor (Hospice Casa Speranţei, Dăruieşte Aripi) şi pentru transportul pacienţilor în siguranţă de acasă la spital, pentru tratament (prin Asociaţia Magic).

IOB