Rompetrol
Presa
Rompetrol inaugurează prima staţie de alimentare din oraşul Adjud

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International în România, a inaugurat astăzi, 23 aprilie, prima sa benzinarie din Adjud, situată pe Bulevardul Republicii 1D - la intersecţia cu drumul european E85. Investiţia totală se ridică la aproximativ 1,4 milioane USD.

Aceasta este a cincea unitate din judeţul Vrancea şi se alătură celorlalte patru staţii Rompetrol din Focşani. În cele cinci staţii activează 55 de persoane angajate.

Noua staţie de alimentare dispune de o gamă largă de facilităţi şi servicii: patru pompe cu gamele de carburanţi Efix şi EfixS, o pompă rapidă pentru camioane, un rezervor Adblue, serviciu de achiziţie rovinietă, încărcare cartelă prepay, colonetă aer/apă. Mai mult, staţia este dotată şi cu punct de alimentare cu gaz petrolier lichefiat, rastel de butelii, dar şi cu restaurantul hei – care include zonă de gastro & shop şi promovează mâncarea sănatoasă care se prepară rapid, adresată celor care doresc să încerce o nouă experienţă revitalizantă.

„În noua staţie de la Adjud, clienţii Rompetrol vor găsi carburanţi de calitate produşi de cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre – Petromidia Năvodari. Totodată, dorim să ne întâmpinăm clienţii cu produsele şi serviciile deja consacrate. Eforturile noastre sunt în raport cu aprecierea pe care o primim de la cei care folosesc serviciile Rompetrol, aprecieri care doar în ultimii doi ani ne-au ajutat să deschidem 27 staţii noi”, declară Serghei Sevcenco, director general al Rompetrol Downstream.

Staţia din Adjud este dotată cu un punct de încărcare electric, un serviciu oferit gratuit tuturor clienţilor Rompetrol care deţin maşini electrice sau hibride. Acesta are o capacitate instalată de 50KW care asigură alimentarea în acelaşi timp a două maşini, serviciul urmând a fi disponibil în perioada imediat următoare.

Rompetrol Downstream deţine la nivel national 13 puncte de încarcare electrică în reţeaua sa de benzinării, din care 4 sunt în regiunea Moldovei (Vrancea – Adjud, Iaşi şi 2 în Bacău). Prin cele 2 benzinării situate pe traseul E85 (Vrancea – Adjud, Bacău – bdul Republicii, nr.100), compania asigură energia necesară pentru traseul Bucureşti – Iaşi, o distanţă de circa 390 kilometri.

Prin deschiderea staţiei de la Adjud, KMG International îşi continuă dezvoltarea la nivel naţional. Experienţa şi know-how-ul acumulate de la preluarea Grupului în 2007 pun Rompetrol într-o poziţie de forţă pe segmentul de retail, iar atenţia acordată activităţilor de comercializare a produselor (restaurant şi magazin) şi serviciilor din staţii atestă progresele făcute în România, dar şi celelalte ţări în care Rompetrol este deja o prezenţă importantă (Republica Moldova, Bulgaria şi Georgia.)

“Compania continuă să-şi consolideze şi să-şi dezvolte prezenţa în judeţul Vrancea şi vine în întâmpinarea clienţilor săi cu o nouă staţie, care aduce mai aproape produsele şi serviciile Rompetrol atât pentru locuitorii din Adjud, cât şi pentru clienţii noştri care tranzitează localitatea. Este un pas important pe care îl facem în regiune şi care se află pe linia strategică de retail gândită la nivelul Grupului”, declară Vladislav Rusnac, Chief Retail Officer al Grupului KMGI.

La nivel national, aceasta operează o reţea de distribuţie carburanţi formată din 918 unităţi de puncte de alimentare (staţii proprii, staţii partener, staţii mobile: expres, baze interne de 5, 9 şi 20 metri cubi), în creştere cu 14% faţă de nivelul din 2017.  La acestea se adaugă şi 6 depozite de carburanţi (Arad, Craiova, Mogoşoaia, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei şi Zărneşti), dar şi cele 3 staţii de îmbuteliere a gazului petrolier lichefiat (Bacău, Arad şi Pantelimon).

Vânzările totale de carburanti ale Rompetrol Downstream şi Rompetrol Gas au atins anul trecut un nivel de 2,38 milioane tone (benzine, motorine, gaz petrolier lichefiat), în crestere cu 6% faţă de volumul obtinut în 2017.