Rompetrol
Presa
Rompetrol continuă să sprijine sistemul de sănătate românesc în contextul pandemiei de COVID-19

Rompetrol - KMG International susţine sistemul naţional de sănătate prin partenerii săi, Fundaţia pentru SMURD, Daruieşte Aripi, Crucea Roşie Română, sprijinul total acordat de companie în lupta împotriva pandemiei de coronavirus depăşind 400,000 USD.

Suntem alături de societatea civilă şi autorităţi în demersul lor; solidaritatea şi responsabilitatea socială sunt esenţiale, iar în situaţii de criză acestea sunt vitale. De aceea Grupul nostru a alocat resurse pentru gestionarea pandemiei atât în România, cât şi în alte ţări unde avem operaţiuni - Republica Moldova, Bulgaria, Georgia” – Alexey Golovin, director departament juridic şi afaceri corporative al KMG International.
 

În parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România achiziţionăm o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi, în valoare de 264.930 USD, ce va fi donată Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), ca parte a rezervei strategice pentru protecţie civilă, urmând a fi utilizată pe durata pandemiei pentru asigurarea suportului rapid acolo unde va fi cea mai mare nevoie. Rompetrol - KMG International contribuie cu 200.000 USD, iar diferenţa va fi asigurată de Crucea Roşie Română din fonduri colectate în cadrul campaniei România Salvează România. Aceasta unitate mobilă poate fi folosită oriunde în ţară pe durata pandemiei, dar şi ulterior, în situaţii de calamităţi sau dezastre, şi are ca scop creşterea capacităţii spitalelor de îngrijire a pacienţilor la standarde înalte.

Prin Fundaţia pentru SMURD, partenerul nostru de tradiţie de peste 10 ani, sprijinim Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” cu reactivi pentru identificarea tipului de virus COVID-19 din România (analiza genomului pentru aflarea specificităţii naţionale şi a potenţialelor mutaţii genetice).

Suntem alături de comunităţile locale şi am donat 37.000 de litri de carburant Serviciului de Ambulanţă Constanţa, pentru acordarea asistenţei de urgenţă, transport medical şi consultanţii de urgenţă pe tot teritoriul judeţului.

De asemenea, în judeţul Prahova, Rompetrol Well Services a alocat fonduri pentru Spitalul din Câmpina (declarat centru de gestionare şi tratare a cazurilor de infectare cu coronavirus) şi Spitalul Judeţean Ploieşti, iar Asociaţia Dăruieşte Aripi a facilitat achiziţionarea de aparatură medicală, teste de depistare a COVID-19, dar şi echipamente medicale de protecţie pentru unităţile spitaliceşti din Prahova, dar şi Constanţa – Spitalul de Boli Infecţioase.

De carburant Rompetrol au beneficiat şi Spitalul Colentina, Spitalul Matei Balş (Bucuresti), Spitalul Militar Timişoara pentru susţinerea activităţii medicale, dar şi Asociaţia MagiCAMP, pentru transportul în siguranţă de acasă la spital al pacienţilor diagnosticaţi cu cancer.

Continuăm să ne implicăm, pentru că împreună parcurgem drumul mai uşor!