Rompetrol
Presa
Rompetrol adoptă Oracle Cloud

Rompetrol, companie cu activităţi de rafinare şi petrochimie, retail, trading şi servicii industriale în 11 pieţe europene şi asiatice, a ales Oracle Cloud pentru a reduce costurile operaţionale IT şi consumul de energie electrică, având ca obiectiv creşterea indicatorilor de sustenabilitate corporativă.

"Cu Oracle Cloud Infrastructure şi Oracle Cloud Platform, am redus semnificativ costurile operaţionale IT, am redus consumul de energie cu 20%, am simplificat procesele administrative si de conformitate şi am livrat scalabilitatea de care avem nevoie pentru a ne atinge planurile de creştere durabilă în următorii ani, în industria de petrol şi gaze", a declarat Vlad Moca, Director adjunct IT Grupul KMG International.

Datorită migrării în cloud, Rompetrol este acum capabilă să genereze economii importantante în următorii 3 ani, ca efect al reducerii lucrărilor de întreţinere hardware, costurilor de administrare şi cu energia electrică, crescând, în acelaşi timp, nivelul de disponibilitate al aplicaţiilor.

Activitatea din domeniul petrolier şi de gaze este importantă pentru Rompetrol pentru accelerarea măsurilor de protecţie a mediului şi a comunităţii, acoperind, în acelaşi timp, cererea de energie din ce în ce mai mare la nivel global. Compania doreşte să reducă amprenta de mediu, angajându-se să preia operaţiunile, într-o manieră responsabilă şi sustenabilă din punct de vedere al mediului.

Cu acest proiect, compania a redus consumul de energie cu peste 4500 kilowaţi (kWh) pe lună, o reducere a consumului de enrgie cu 20%, folosind Oracle Cloud Infrastructure şi Oracle Cloud Platform - reducând considerabil emisiile de gaze cu efect de seră, un obiectiv central al strategiei KMG International, un jucător cheie în industria europeană de petrol şi gaze.

“Organizaţiile inovatoare din prezent, precum Rompetrol, pot beneficia într-o măsură uriaşă de Infrastructura Oracle şi de Serviciile platformei Cloud. În afara economiilor privind costurile operaţionale, compania poate beneficia permanent de cele mai recente tehnologii şi de cele mai ridicate niveluri de securitate, profitând de agilitatea tehnologiei cloud.” - a declarat Sorin Mindrutescu, Lider Oracle România.

Acest proiect IT face parte din strategia de sustenabilitate pe termen lung a Grupului, care vizează eficientizarea proceselor, gestionarea adecvată a resurselor, reducerea consumului de apă şi emisii, identificarea şi oferirea de soluţii durabile clienţilor din staţiile de distribuţie Rompetrol (facturarea electronică, staţii electrice pentru maşini hibride, panouri fotovoltaice amplasate în staţii), precum şi un sprijin consistent acordat comunităţilor din România în domeniile mediului, sănătăţii, culturii şi educaţiei.