Rompetrol
Presa
Rompetrol achiziţionează 4 paturi de terapie intensivă şi aparatură medicală pentru 2 spitale din Constanţa şi Bucureşti

KMG International, sub brandul Rompetrol, a achiziţionat prin Fundaţia pentru SMURD 4 paturi de terapie intensivă, echipate individual cu ventilatoare, monitoare funcţii vitale, console cu injectomate, infuzomate şi perfuzomate, în valoare de 143,000 USD, şi donat către secţiile de terapie intensive ale Spitalului Judeţean Constanţa (3 paturi cu aparatura completă pentru monitorizare şi tratament pacienţi) şi Spitalul de Boli Infecţioase Matei Balş Bucureşti (1 pat cu echipamentul medical aferent).

Contribuţia KMG International pentru acest proiect ridică sprijinul total acordat de companie în lupta împotriva pandemiei de coronavirus la aproximativ 1 milion USD.

“Criza sanitară generată de această pandemie ne afectează pe toţi, presiunea pe cadrele medicale este în creştere, la fel şi nevoile pacienţilor din secţiile de terapie intensivă din ţară. Continuăm să fim solidari şi încercăm să răspundem cât mai multor nevoi ale sectorului civil din această perioadă, fie că vorbim de probleme de sănătate, de educaţie, sau sociale. Împreună parcurgem mai uşor acest drum al provocărilor şi tot împreună putem construi şi reconstrui societatea aşa cum ne dorim.” – Iskander Abdibaitov, director departament dezvoltare corporativă al KMG International.

Echipamentele medicale donate acoperă întreaga gamă de cerinţe clinince şi oferă pacienţilor monitorizare şi îngrijire pe termen lung, terapie intensivă, urgenţă sau îngrijire respiratorie la standarde înalte. Momentan la nivel national sunt peste 1200 de persoane internate în unităţi de terapie intensivă.

“Traversăm o perioadă în care, mai mult ca oricând, fiecare pat de terapie intensivă înseamnă o şansă la viaţă oferită pacienţilor care ajung în stare critică ca urmare a infectării cu noul coronavirus. Datorită ajutorului partenerilor noştri de la Rompetrol, am reuşit achiziţionarea a încă 4 paturi de terapie intensivă complet echipate care vor intra în dotarea secţiilor ATI aparţinând SCJU Constanţa şi Institutului Naţional de Boli Infecţioase Prof. Matei Balş. Multumim Rompetrol atât pentru susţinere şi încredere cât şi pentru decizia şi dorinţa de a îşi asuma încă o dată un rol activ în lupta pe care colegii noştri din linia întâi o duc zi de zi pentru salvarea de vieţi”, a adăugat Dr. Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situatii de Urgenţă.

“În momentul de faţă, echipamentele primite înseamnă pur şi simplu mai multe şanse la viaţă. Prin această sponsorizare, KMG International ajută nu doar la salvarea pacienţilor noştri, ci ne sprijină pe noi, cei din linia I, în lupta extrem de grea cu acest virus. Cu cât avem resurse mai multe, cu atât mai multe vieţi putem salva. Mulţumim, Rompetrol, pentru solidaritate şi implicare. Impreună suntem mai puternici!” – Dr. Marius Prăzaru, director medical SCJU Constanţa.

KMG International prin parteneriatele sale cu Fundaţia pentru SMURD, Asociaţia Dăruieşte Aripi, Crucea Roşie Română a sprijinit anul acesta comunităţile din Constanţa, Prahova şi Bucureşti în gestionarea pandemiei de covid-19, prin donaţia de carburant pentru Serviciul de Ambulanţă, achiziţia de consumabile medicale (măşti, mănuşi), aparatura medicală, reactivi pentru determinarea tipului de virus (analiza genomului pentru identificarea specificităţii naţionale şi a potenţialelor mutaţii genetice, de către Institutul Cantacuzino), o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi ce poate  fi folosită oriunde în ţară în perioada pandemiei, dar şi în situaţii de calamităţi şi dezastre. Suplimentar Grupul a susţinut cu carburant şi diferite ONGuri pentru acordarea de îngrijire medical specializată la domiciliul pacienţilor (Hospice Casa Speranţei, Dăruieşte Aripi) şi pentru transportul pacienţilor în siguranţă de acasă la spital, pentru tratament (prin Asociaţia Magic).