Rompetrol
Presa
Rompetrol a deschis două noi centre de servicii integrate pe A1

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International în România, a deschis recent două noi centre de servicii cu staţii Rompetrol, pe Autostrada A1 (tronsonul Orăştie – Sibiu), în apropierea localităţii Cristian (km 260+160 - stânga şi dreapta). Autostrada A1 este principala cale rutieră de legătură cu ţările din vestul Uniunii Europene, fiind o rută atât comercială, cât şi turistică.

„Finalizăm cu succes o nouă etapă în extinderea reţelei de staţii Rompetrol în România, prin deschiderea ultimelor centre integrate din cele 12 unităţi asumate prin contractele de concesiune de servicii încheiate cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Am implementat un nou concept al staţiilor Rompetrol venind în întâmpinarea clienţilor noştri cu servicii noi disponibile pe autostrada A1, una dintre cele mai tranzitate căi rutiere din ţară.” a declarat Laurenţiu Colţănel, Director Grup Planificare şi Dezvoltare Reţea în cadrul KMG International.

Acestea fac parte din pachetul de 12 unităţi integrate construite de Rompetrol pe Autostrada A1 şi finalizate în cursul anului 2023, în apropierea localităţilor Pecica, Orăştie, Recaş, Giarmata, Sagu. Investiţia totală pentru cele dezvoltarea celor şase loturi (12 centre integrate) se ridică la peste 40 de milioane de dolari, fiind asigurată de Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român (FIEKR).

Lucrările de construcţie şi amenajare a noilor centre de servicii din apropierea localităţii Cristian au fost finalizate în luna decembrie a anului trecut, ulterior fiind realizate verificări şi testări ale echipamentelor, dar şi procedurile necesare obţinerii avizelor legale de punere în funcţiune.

Cu un total de 100 angajaţi, staţiile sunt dotate, fiecare, cu 3 pompe multiprodus pentru autoturisme, 1 pompă diesel rapidă destinată autovehiculelor mari, o pompă AdBlue, un skid de alimentare cu gaz petrolier lichefiat (GPL) şi 2 staţii de încărcare electrică rapide şi de mare putere, fiecare având câte 2 posturi de încărcare.

Acestea oferă facilităţi precum magazine, cafenele, restaurant (staţie dreapta), spaţii dedicate mamelor şi persoanelor cu dizabilităţi, terminale de plată pentru vignetă/facturi/transferuri bancare/încheiere asigurări şi locuri de parcare pentru 151 de autoturisme şi camioane/ TIR/autobuze.

Cele două noi staţii Rompetrol au fost proiectate la interior şi realizate în linie cu dezvoltarea brandului ”hei”, un concept  umbrelă cu linii distincte de servicii - hei coffee&gourmet pentru servire asistată cu preparate de tip restaurant (staţia Cristian dreapta) şi hei&coffee pentru produse de tip cafea, patiserie, sandwich-uri (staţia Cristian stânga).

Conceptul „hei coffee&gourmet” pune accentul pe prospeţime, naturaleţe şi gust, piloni regăsiţi atât la nivel de design, cât şi în meniul variat de băuturi şi preparate. Restaurantul a fost realizat utilizând materiale naturale, culori în nuanţe neutre şi iluminat discret, pentru o experienţă gastronomică unică, de la preparate culinare româneşti la specialităţi internaţionale, toate dezvoltate sub atenta supraveghere a unui chef cu experienţă de peste 10 ani în bucătaria internaţională.

În acelaşi timp, conceptul hei&coffee oferă o incursiune în lumea simţurilor, de la produse de patiserie până la o gamă variată de băuturi pe baza de cafea, susţinută de sortimentele 7 origini (Guatemala, Brazil, Mexic, Honduras, India, Rwanda, Etiopia) sau de gustul autentic Single-Origin Rwanda şi aroma sa de citrice şi note florale.

Clienţii staţiilor beneficiază de gama de carburanti Efix, produsă de Petromidia Năvodari - cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre.

Pasul următor va fi deschiderea a 6 noi centre de servicii (3 loturi) cu staţii Rompetrol în România, respectiv pe autostrada A3 (în apropierea Sânpaul – Mureş) şi variantele de ocolire a oraşelor Suceava şi Braşov. Acestea sunt deja în lucru în diverse faze, respectiv proiectare şi emiterea de către autorităţile locale a autorizaţiilor specifice. “a adăugat Laurentiu Colţănel, Director Grup Planificare şi Dezvoltare Reţea în cadrul KMG International.

Noile centre vor fi construite în spaţiile ce fac obiectul contractelor de concesiune de servicii atribuite de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în vederea utilării/dotării, operării şi întreţinerii spaţiilor pentru servicii/parcări de scurtă durată/parcări de lungă durată aflate pe autostrăzile şi drumurile naţionale din România, deschise traficului rutier.

------------

Despre Rompetrol Downstream

Rompetrol Downstream este divizia de retail a Grupului KMG International în România.

La finele anului trecut, compania opera, în România, o reţea de 1.325 de puncte de comercializare a carburanţilor, incluzând staţiile proprii Rompetrol, staţii partener Rompetrol, staţii mobile Rompetrol Expres şi baze interne (rezervoare de 9 şi 20 metri cubi amplasate în incinta companiilor).

De asemenea, în 29 dintre staţii de carburanţi, sunt active 77 de puncte de încărcare electrică, cu o capacitate cuprinsă între 50 kW şi maxim 150 KW.

Compania operează la nivel national şi 6 depozite de carburanţi, circa 200 de staţii de încărcare auto cu gaz petrolier lichefiat (GPL) şi peste 7.000 de puncte de distribuţie butelii GPL/Rompetrol casnic.

În 2017, Rompetrol a fost prima companie de profil din Romania care a deschis o benzinărie cu staţie de încărcare electrică, iar în 2018 a finalizat dotarea primei staţii cu panouri solare de mare capacitate, o premieră pentru România şi regiunea Mării Negre.

Despre Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român (FIEKR)

Parte a Memorandumului de înţelegere încheiat în 2013 între KMG International şi Statul Român, Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român (FIEKR) a fost înfiinţat în 2018.

Obiectivul principal şi strategic al Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român îl reprezintă dezvoltarea de proiecte energetice în România. Unicii săi acţionari sunt KMG International şi Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie – SAPE.

Fondul de Investiţii are în derulare două proiecte majore - construcţia unei centrale termoelectrice de cogenerare pe platforma Midia şi dezvoltarea unei reţele de distribuţie a carburanţilor, sub umbrela Rompetrol.