Rompetrol
Presa
Rafinăria Petromidia, în oprire tehnologică programată

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (KMGI), va sista activitatea operaţională a rafinăriei Petromidia Năvodari, în perioada 11 martie – 3 aprilie, pentru realizarea unei revizii tehnologice programate.  În cadrul acesteia, se vor efectua lucrări de verificare şi recertificare a unităţilor de producţie şi a fluxurilor operaţionale, conform legislaţiei în vigoare. Pentru menţinerea şi creşterea randamentelor de producţie, dar şi asigurarea calităţii carburanţilor, sunt programate şi lucrări de schimbare a catalizatorilor, în instalaţiile din rafinărie.

Pe fondul acestor lucrări, compania va sista procesele operaţionale şi din rafinăria Vega Ploieşti, care funcţionează cu materii finite şi semifabricate provenite din Petromidia Năvodari.

Lucrările vor fi realizate de specialiştii din cadrul Rompetrol Rafinare, Rominserv (contractor general al Grupului KMGI), dar şi alte companii din ţară, cu experienţă în domeniu.

În toată această perioadă, compania va continua să îşi onoreze obligaţiile contractuale, livrările de produse petroliere către clienţi urmând a fi asigurate din stocurile proprii sau cu sprijinul diviziei de trading a Grupului KMGI.

Oprirea tehnologică este o necesitate pentru buna funcţionare a instalaţiilor din rafinărie şi face parte din strategia generală de Grup, prin care a fost stabilit un calendar precis de activităţi, cu revizii generale efectuate la interval de 4 ani şi opriri tehnologice programate la un interval de 2 ani.

Principalii acţionari ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% - direct şi indirect) şi Statul Român prin Ministerul Energiei (44,7%).
 

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice

KMG International