Rompetrol
Presa
KMG Rompetrol a lansat campania de recrutare a programului de traineeship, ediţia 2024

KMG International (Rompetrol) a lansat campania de recrutare a programului de formare pentru studenţi şi absolvenţi de studii superioare în domeniul tehnic ce vizează o carieră în industria energiei.

Cu o identitate vizuală nouă începând de anul trecut şi o tradiţie de 23 de ani, programul „Together We Grow” este menit să identifice şi să atragă candidaţi cu potenţial pentru ocuparea rolurilor disponibile în cadrul companiilor din Grup.

Programul de Traineeship se adresează cu precădere studenţilor în ani terminali, masteranzi sau celor care sunt în curs de absolvire sau au absolvit specializări precum „Tehnologia Prelucrării Petrolului şi Petrochimie”, „Ingineria Petrolului şi a Gazelor”, „Energetică” sau „Inginerie Electrică”.

Pe o perioadă de 2 luni (august - septembrie) participanţii în program, alături de mentorii lor, vor aprofunda cunoştinţele teoretice acumulate în perioada studiilor universitare şi îşi vor dezvolta competenţe practice care să-i ajute la început de carieră.

Aproximativ 70 de mentori din cadrul companiilor din Grupul KMG International vor fi alături de studenţi pentru a le transmite toate informaţiile necesare familiarizării cu activităţile şi operaţiunile companiilor din grup.

Din 2001, de la prima ediţie denumită „Casa noastră ca o floare”, peste 1.700 de absolvenţi au participat la programele de traineeship şi mai mult de jumătate dintre ei au devenit colegii noştri. Anul trecut, de exemplu, din cei 100 de participanţi în program au fost selectaţi 44 de candidaţi care şi-au început parcursul profesional în diverii arii de activitate ale companiilor din Grup.

Sesiunile de informare şi prezentare a programului de traineeship, susţinute de echipele interne ale companiei, se vor derula pe tot parcursul lunii martie, în Bucureşti (13 martie, Universitatea Politehnică), Ploieşti (14 martie, Universitatea Petrol-Gaze), Constanţa (19-20 martie, Universitatea Maritimă şi Universitatea Ovidius) şi Iaşi (26 martie, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi).

La program vor lua parte mai multe companii din Grupul KMG International, printre care Rompetrol Rafinare, Rominserv, Midia Marine Terminal, Rompetrol Energy, Rompetrol Well Services şi Rompetrol Quality Control.

Despre Grup şi companiile participante

KMG International este un grup de companii cu o structură complexă care activează în linii de business precum trading, logistică, procesarea ţiţeiului, petrochimie (Rafinăriile Petromidia şi Vega, divizia petrochimică), retail prin intermediul staţiilor de energie şi servicii industriale. În total 24 de companii operează în ţări precum România, Elveţia, Bulgaria, Georgia, Moldova şi Turcia. KMG International activează pe piaţa europeană, prelucrând şi comercializând produse petroliere din ţiţei provenit din Kazahstan.

Rompetrol Rafinare operează rafinăria Petromidia Năvodari, cea mai importantă capacitate de rafinare a ţiţeiului din România şi rafinăria Vega Ploieşti, singurul producător naţional de bitum şi solvenţi ecologici, dar şi unica Divizie de Petrochimie din ţară.

Rominserv a fost înfiinţată în 2001 prin fuziunea Diviziei de Construcţii şi Supervizare din cadrul Rompetrol, cu Divizia Mecano-Energetică din cadrul rafinăriei Petromidia şi este contractorul general al Grupului KMG International. Compania furnizează servicii de mentenanţă industrială, modernizări tehnologice şi servicii de management, oferind clienţilor săi soluţii profesionale integrate.

Midia Marine Terminal este operatorul lanţului de aprovizionare şi stocare ţiţei al Grupului, inclusiv al terminalului offshore, un sistem proiectat să transfere ţiţei de la/către navele tip tanc petrolier, cu capacitate cuprinsă între 60.000 TDW şi 165.000 TDW.

Rompetrol Quality Control este compania de laboratoare înfiinţată în 2004 în cadrul rafinăriei Petromidia, care oferă toată gama de servicii de analize pentru produse petroliere, factori de mediu, evaluare noxe pe loc de muncă, analiza produselor petrochimice, precum şi analize de biocarburanţi.

Rompetrol Well Services este una din cele mai importante companii din segmentul de piaţă specific din România. Cu o experienţă de peste 60 de ani, compania oferă o gamă largă de servicii specializate pentru sonde de ţiţei şi gaze naturale.

Rompetrol Energy este compania responsabilă pentru implementarea proiectului de Cogenerare, una din principalele direcţii de investiţii susţinută de Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român (FIEKR), în parteneriat cu Ministerul Energiei.