Rompetrol
Presa
KMG Internaţional lansează programul de internship 2017

Grupul KMG International, prin companiile membre, anunţă lansarea programului de internship ediţia 2017, adresat unui număr de 141 de studenţi care vor să-şi dezvolte abilităţile profesionale şi aptitudinile tehnice pentru o carieră de succes în industria de petrol şi gaze. Programul se va desfăşura pe parcursul anului, începând din luna august pentru platformele Năvodari şi Ploieşti şi din aprilie până în octombrie pentru sediul central din Bucureşti. 

“Programele de internship fac parte din strategia KMG International de a investi în resursa umană, nu doar în cadrul companiei, ci şi în interesul comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea. Aceste programe sprijină transferul de cunoştinţe de la experţii noştri către noile generaţii, care abia îşi încep cariera. Din 2002 până în prezent, peste 1000 de absolvenţi de liceu şi facultate au urmat programele noastre  de internship, iar cei mai buni dintre aceştia şi-au început cariera în cadrul KMG International”, a declarat Simona Popovici, Group HR Director. 

În cursul anului, 100 de studenţi sunt aşteptaţi să participe la internship în cadrul celor două rafinării ale Grupului, iar alţi 41 vor fi pregătiţi la sediul central din Bucureşti pentru poziţii corporative. Tinerele talente vor fi instruite de profesionişti ai Grupului în diverse  segmente de operaţiuni, precum rafinare şi petrochimie, analize de laborator, mentenanţă, planificare, managementul riscurilor, siguranţă ocupaţională şi protecţia mediului, finanţe şi contabilitate, resurse umane, achiziţii şi marketing.

Programul se adresează în special studenţilor ce provin din universităţi din Constanţa, Ploieşti şi Bucureşti cu care Grupul a semnat protocoale de colaborare pe diverse proiecte. Mai mult, KMG International va acorda 10 burse de studiu studenţilor de la universităţile cu profil de petrol şi gaze din Constanţa şi Ploieşti care înregistrează rezultate deosebite la învăţătură. 

Studenţii interesaţi să ia parte la programul de internship îşi pot depune dosarele de înscriere pe pagina oficială a Grupului KMG International, pe pagina de LinkedIn sau trimiţând un CV  pe email la adresainternship@rompetrol.com. Procesul de selecţie constă în evaluarea candidaţilor pe baza aptitudinilor tehnice şi de relaţionare, a dorinţei lor de dezvoltare a cunoştinţelor şi implicare în diverse activităţi extra-curiculare, a energiei şi entuziasmului, a dorinţei de a creşte şi a se implica în cadrul unei echipe, a atitudinii pro-active şi a deschiderii către nou. La încheierea programului, studenţii pot alege să rămână în companie ca angajaţi, în limita locurilor vacante.

Anual, la finalizarea programelor, peste 50% din participanţi au rămas ca angajaţi în cadrul diverselor companii membre ale KMG International, în diferite sectoare de activitate.

Despre KMG International

Controlat integral de KazMunayGas Kazahstan, KMG International desfăşoară operaţiuni în sectoarele de rafinare şi petrochimie, retail, trading, upstream şi servicii industriale pe 11 pieţe principale. În România, Grupul controlează rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de 5 milioane de tone pe an, rafinăria Vega Ploieşti - cea mai veche unitate de profil încă în activitate (din 1905) – dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor cu peste 740 de benzinării, 230 staţii GPL, 9.000 de staţii pentru butelii, 9 depozite.

Investiţiile totale realizate de KMG International în România în perioada 2007-2016 se ridică la 4 miliarde de dolari, la care se adaugă contribuţii la bugetul de stat de peste 13 miliarde de dolari.