Rompetrol
Presa
KMG International începe programul de internship în rafinăriile sale

KMG International, prin intermediul companiilor membre ce operează pe platforma Petromidia, dar si rafinaria Vega – începe în luna august programul de internship pentru 160 de studenţi selectaţi să îşi dezvolte aptitudinile profesionale şi competenţele tehnice pentru o carieră de succes în industria petrolieră. Programul se derulează în perioada 01 august – 30 septembrie, pe platforma Petromidia şi în rafinăria Vega Ploieşti.

“Programele de internship sunt parte a strategiei KMG International de a investi în resurse umane, nu numai în interiorul companiei, dar şi pentru comunitatea în care ne desfăşurăm activităţile. Derulate pe cele două platforme industriale – Petromidia şi Vega - programele susţin transferul de know-how de la experţii noştri către tinerii aflaţi la început de carieră. Din 2002 până în prezent, peste 1000 de absolvenţi de studii superioare şi studii medii au urmat programul de Internship, iar cei mai buni dintre aceştia şi-au început cariera în cadrul KMG International“, a declarat Yedil Utekov, director general Rompetrol Rafinare, companie ce operează rafinăriile Petromidia şi Vega. 

Pe parcursul programului, tinerii vor fi instruiţi de profesionişti din cadrul Grupului în segmente de business precum prelucrarea petrolului şi petrochimie, laborator, mentenanţă, planificare, managementul riscului, siguranţa în muncă, protecţia mediului. Pe durata programului de Internship, studenţii vor avea alocat câte un mentor din rândul specialiştilor Rompetrol, de la care vor învăţa şi observa procesele şi activităţile desfăşurate în cadrul instalaţiilor şi un plan individual de dezvoltare care să ii ajute să dobândească aptitudinile tehnice necesare. Printre obiectivele acestui program de internship se numară şi facilitarea unei integrări eficiente şi uşoare în cadrul grupului şi pregătirea studenţilor în vederea preluării responsabilităţilor angajaţilor Rompetrol care urmează să iasă la pensie până în 2020. 

Participanţii (145 de tineri cu studii universitare şi 15 cu studii liceale) provin de la universităţile şi liceele de profil din Constanţa, Ploieşti şi Bucureşti – Colegiul Tehnic ‘Lazăr Edeleanu’ Ploieşti, Universitatea ‘Ovidius’ Constanţa, Facultatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Maritimă din Constanţa, Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu din Năvodari – cu care Grupul a încheiat parteneriate prin care oferă stagii de practică liceenilor, studenţilor, absolvenţilor de facultate şi masteranzilor.  Specializările căutate în selectarea participanţilor la programul de Internship au fost: petrol şi gaze (prelucrarea petrolului şi petrochimie), electric şi electroenergetic, mecanic, economic, automatizări şi protecţia Mediului.

De-a lungul celor 15 ani de internship, peste 500 de interni au fost angajaţi în cadrul companiilor din Grup, iar mai mult de 50 de manageri din cadrul companiilor ce activează pe Platformele Petromidia şi Vega şi-au început activitatea în companie prin intermediul programului de internship.