Rompetrol
Presa
KMG International are o nouă echipă de conducere

Compania naţională petrol şi gaze din Kazahastan - KazMunayGas (KMG) îşi consolidează prezenţa şi perspectivele de dezvoltare în regiunea Mării Negre prin numirea lui Azamat Zhangulov ca preşedinte al Consiliului de Administraţie al KMGI şi a lui Ilyas Kuldzhanov în funcţia de director general executiv al KMG International (KMGI). KMG este unicul acţionar al Grupului KMG International.

 

RP-CEO-IMG_2247-Edit_1

Azamat Zhangulov are o vastă experienţă de peste 20 de ani în industria petrolului şi gazelor. În perioada 2012 – 2016, acesta a ocupat funcţia de vicepreşedinte senior al KMG International, iar parcursul său profesional include diferite pozitii de conducere în cadrul KMG Group.


 

Ilyas Kuldzhanov activează de peste un deceniu în sectorul de petrol şi gaze, ocupând anterior diferite funcţii de conducere în cadrul Fondului Suveran de Investiţii al statului kazah – Samruk - Kazyna, KazMunayGas, Petroleum Operating si Spectrum Geo. De asemenea, acesta a fost în perioada 2013 – 2014 consilier al directorului general al KMG International, fiind familiarizat atât cu activităţile şi operaţiunile Grupului, dar şi cu particularităţile sectorului de profil din România şi regiune.

Ilyas Kuldzhanov a absolvit Universitatea de Stat din Omsk – specializare Afaceri Internationale, Universitatea de Stat din Moscova – specializare Relaţii Internaţionale, Universitatea Tehnică Kazah-Britanică – specializare Ingineria Petrolului si urmează in prezent studiile doctorale, în acelaşi domeniu, la Universitatea Nazarbayev din Nur-Sultan, Kazahstan.

KMG International, cu sediul în Amsterdam (Ţările de Jos), îşi desfăşoară principalele operaţiuni în Europa de Est şi Asia Centrală.

Cu aproximativ 6.000 de angajaţi, principalele activităţi derulate de Grup constau în operaţiuni comerciale majore cu petrol şi produse petroliere (trading), rafinare şi petrochimie, distribuţie (retail) şi marketing, precum şi alte servicii în domeniul petrolului, foraj de puţuri şi servicii industriale integrate - EPCM (inginerie, achiziţii, construcţii şi management de proiect).

În România, Grupul operează rafinăriile Petromidia Năvodari (cea mai mare şi complexă unitate internă de prelucrare) şi Vega Ploieşti (unic producător de bitum şi hexan în România), dar şi singura divizie de petrochimie. La acestea, se adaugă o amplă reţea de distribuţie carburanţi în regiunea Mării Negre, atât prin subsidiarele Grupului (România, Republica Moldova, Bulgaria şi Georgia), cât şi prin diverşi parteneri din regiunea Europei Centrale şi de Est (Turcia, Serbia sau Grecia).

Departamentul de Comunicare şi Relatii Publice

KMG international