Rompetrol
Presa
Grupul KMG International va avea un nou director executiv

Compania naţională KazMunayGas (KMG), unicul acţionar al KMG International N.V. (KMGI), a decis numirea lui Bakhyt Kulmakhanov în funcţia de director executiv al KMG International Group. Numirea va intra în vigoare dupa finalizarea formalităţilor tranzitorii.

Până în prezent, această funcţie a fost deţinută de Beimbet Shayakhmetov, căruia KMG şi KMGI îi mulţumesc pentru contribuţia şi sprijinul său din 2019 si până în prezent.

Bakhyt Kulmakhanov s-a născut în 1967 şi a absolvit Institutul Politehnic din Kazahstan în 1991, specializarea „Inginerie mecanică”. Acesta are o vastă experienţă de lucru in diferite institutii de stat din Kazahstan, precum şi în companii private.

RP-CEO-IMG_2247-Edit


„Suntem încrezători că experienţa şi cunoştinţele domnului Kulmakhanov vor ajuta la abordarea provocărilor cu care se confruntă KMGI din cauza condiţiilor de piaţă şi suntem siguri că noul CEO va continua implementarea strategiei de dezvoltare a KMGI în regiune”, a declarat Daniyar Berlibayev, preşedintele Consiliului de Administraţie al KMGI.

Deţinut integral de compania naţională de petrol şi gaze - KazMunayGas din Kazahstan, KMG International este o companie cu sediul central în Amsterdam (Ţările de Jos), care deţine şi desfăşoară operaţiuni semnificative în Europa de Est şi Asia Centrală.

Cu aproximativ 6.000 de angajaţi, principalele activităţi derulate de Grup constau în operaţiuni comerciale majore cu petrol şi produse petroliere (trading), rafinare şi petrochimie, distribuţie (retail) şi marketing, precum şi alte servicii în domeniul petrolului, foraj de puţuri şi servicii industriale integrate - EPCM (inginerie, achiziţii, construcţii şi management de proiect).

În România, Grupul operează rafinăriile Petromidia Năvodari (cea mai mare şi complexă unitate internă de prelucrare) şi Vega Ploieşti (unic producător de bitum şi hexan în România), dar şi singura divizie de petrochimie. La acestea, se adaugă o amplă reţea de distribuţie carburanţi în regiunea Mării Negre, atât prin subsidiarele Grupului (România, Republica Moldova, Bulgaria şi Georgia), cât şi prin diverşi parteneri din regiunea Europei Centrale şi de Est (Turcia, Serbia sau Grecia).