Rompetrol
Presa
De Ziua Sustenabilităţii în România, angajaţii Rompetrol plantează 10.000 de puieţi forestieri în judeţul Sibiu

De Ziua Sustenabilităţii în România, angajaţii Rompetrol au dat startul plantarilor de toamnă, sădind 1000 de puieţi forestieri dintr-un total de 10.000 în zona Păltiniş, judeţul Sibiu. Aceştia vor ocupa o suprafaţă de 2,4 hectare. Acţiunea s-a derulat prin proiectul Plantăm fapte bune în România al Asociaţiei EcoAssist.

“Suplimentar proiectelor de investiţii derulate la nivel de Grup, pentru gestionarea emisiilor de gaze cu efect de seră în acord cu reglementarile europene în vigoare, ne-am angajat să împădurim anual ample suprafeţe de teren în diferite regiuni ale ţării. În această toamnă, implicarea colegilor noştri din Bucureşti, Constanţa şi Ploieşti în activităţile de plantare şi voluntariat marchează atât grija noastră faţă de mediu, cât şi datoria faţă de comunităţile în care ne desfăşurăm operaţiunile.” Bauyrzhan Nugumanov, Director General Rompetrol Downstream.

Acţiunea face parte din strategia de sustenabilitate a Grupului şi joacă un rol important în gestionarea dublei crize, a schimbărilor climatice şi a pierderii biodiversităţii. Noile păduri protejează ecosistemele locale împotriva evenimentelor meteorologice extreme declanşate de schimbările climatice. Puieţii plantaţi în acest an vor contribui la un viitor sustenabil şi rezistent la schimbările climatice pentru această regiune pentru generaţiile viitoare.

„Misiunea pe care asociaţia EcoAssist şi-a asumat-o din 2011 şi până astăzi a rămas aceeaşi Plantăm! Îngrijim! Împădurim! De peste 3 ani, Rompetrol ne este partener financiar de încredere. Angajaţii companiei s-au implicat voluntar în acţiunile de plantare cât şi în amenajarea spaţiului verde din cadrul staţiilor de alimentare. În cei 13 ani de activitate am reuşit să plantăm şi să îngrijim peste 3 milioane de puieţi forestieri, pe o suprafaţă ce depăşeşte 760 de hectare de pădure şi viitoare pădure cu sprijinul a peste 50,000 de mii de voluntari”- Simona Camburu – Asociaţia EcoAssist.

Prin această acţiune ne-am respectat şi angajamentul pe care ni l-am asumat în cadrul ediţiei 2023 Rompetrol Run and Care, acela de a planta un puiet pentru fiecare participant la cursa caritabilă.

Până în prezent compania a mai plantat prin proiectul “Plantăm fapte bune în România” în ultimii 3 ani un total de aproximativ de 60.000 de puieţi în special în judeţele Prahova, Constanţa, Ilfov.