Rompetrol
Presa
609 alergatori au strâns mii de litri de carburant pentru Hospice Casa Speranţei în cadrul evenimentului caritabil ”Rompetrol Run and Care”

Peste 600 de persoane, inclusiv angajaţi KMG International şi familiile lor, au participat la cea de-a şaptea ediţie a evenimentului ”Rompetrol Run and Care” care a avut loc sâmbătă, 20 iunie, în ţară. Alergarea a fost individuală, respectând condiţiile de distanţare socială în vigoare, în zone de munte sau mare, în parc sau pe alei, iar participanţii au alergat distanţe între 2 km şi 42 km, monitorizate cu orice aplicaţie de mişcare şi publicate ulterior pe Facebook folosind #rompetrolhospice.

Cei 6600 kilometrii parcurşi sunt convertiţi în litri carburant, ce vor fi donaţi de Rompetrol pentru a susţine îngrijirea paliativă specializată, acordată de Hospice la domiciliul pacienţilor.
 
"Run and Care face parte din tradiţia noastră de a alerga pentru o cauză nobilă şi de a sprijini domenii esenţiale ale societăţii româneşti, prin parteneriate cu ONGuri. Am ţinut cont de condiţiile şi recomandările autorităţilor, iar în loc de alergarea de grup organizată într-un singur loc din Bucureşti, am invitat toate persoanele cu simţ civic şi dornice de mişcare să se alăture evenimentului şi să alerge în orice colţ de ţară. A ieşit un eveniment caritabil unic, o expresie a responsabilităţii, şi îmi exprim aprecierea şi recunoştinţa faţă de fiecare alergător solidar cu misiunea Hospice” – Alexey Golovin, Chief Officer Afaceri Juridice şi Corporative.

Evenimentul s-a desfăşurat timp de 17 ore, în intervalul 5 dimineaţa – 10 pm, participanţii putând să alerge oricând doresc, iar compania oferă în schimb 6600 litri de carburant pentru efortul lor în sprijinul persoanelor care au nevoie de paliaţie.
“Când treci printr-un moment greu, cel mai greu din viaţa ta, vrei să fii acasă, lângă cei dragi, acolo unde te simti confortabil. În Bucureşti, de exemplu, există doar două echipe complete de îngrijire paliativă la domiciliu, formate din medici, asistenţi şi terapeuţi: ambele ale Fundatiei HOSPICE Casa Speranţei, care au grijă gratuit de pacienţii cu boli incurabile şi de familiile lor, chiar acasă. Le suntem recunoscători partenerilor de la Rompetrol care sunt, încă o dată, alături de noi şi ne ajută să ajungem mai uşor la pacienţii noştri. Evenimentul Run & Care este despre solidaritate şi implicare. Este încă o dovadă că binele are multe forme şi că HOSPICE suntem noi toţi!“, a declarat Mirela Nemţanu, director executiv HOSPICE Casa Speranţei.

35.000 de copii şi adulţi cu boli incurabile au beneficiat de îngrijire paliativă în cei 28 de ani de când Hospice Casa Speranţei a fost înfiinţată în România. Este cea mai mare fundaţie care oferă gratuit servicii specializate, atât la centrele de zi, ambulatorii şi unităţi proprii pentru internare, la domiciliul pacienţilor şi în spitalele partenere.

Rompetrol Run and Care a avut prima ediţie în 2013, fiind conceput ca un proiect de mişcare şi voluntariat corporativ, reuşind să strângă peste 60.000 euro prin implicarea angajaţilor, a familiilor lor şi a partenerilor de business invitaţi să se alăture. Banii au sprijinit misiunile unor asociaţii şi fundaţii ca MAME, Edulier, Magicamp, Hope and Homes for Children, Agent Green, Asociaţia pentru Dravet şi alte epilepsii rare.