Rompetrol
Presa
100 de locuri de muncă în Retail pentru tinerii care părăsesc sistemul de îngrijire de stat

Rompetrol Downstream, compania de distribuţie a KMG International, care operează o reţea de 165 staţii în toată România, deschide 100 de locuri de muncă la nivel naţional pentru a fi ocupate de tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani care părăsesc sistemul de plasament de stat.

Proiectul face parte din strategia de sustenabilitate a Grupului privind reducerea inegalităţilor, oferirea de condiţii de muncă decente şi creşterea economică, în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă 8 şi 10 ale ONU care vizează incluziunea socială şi şanse egale pentru grupurile vulnerabile.

„Prin intermediul acestui proiect ne dorim să dăm tinerilor posibilitatea de a deveni membri egali ai societăţii, să le arătăm că pot învăţa şi munci, că li se oferă o şansă. Toţi tinerii vor beneficia de pregătire completă şi de tot sprijinul necesar pentru a deveni membri ai echipei Rompetrol; vor avea venituri constante, asigurări de sănătate şi toate beneficiile pe care le oferă un contract de angajare.” – Gina Cruceru, Director HR, KMG International.

Tinerii care au absolvit liceul, interesaţi să se angajeze ca lucrători comerciali, bucătari, barista pot aplica trimiţând un e-mail la angajari@rompetrol.com pentru a-şi exprima interesul. De asemenea, ONG-urile care lucrează cu tinerii din sistemul de stat sau Direcţiile generale locale de asistenţă socială pot transmite recomandări. În funcţie de disponibilitatea locurilor de muncă la nivelul fiecărui judeţ, candidaţii vor fi contactaţi pentru un interviu telefonic.

Lista locurilor de muncă vacante se va actualiza de-a lungul anului la acest link - https://locuridemuncastatii.rompetrol.com/rompetrol/statii?per_page=25&page=2 

La nivelul reţelei de distribuţie din România, Rompetrol oferă peste 2600 de locuri de muncă, pentru persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 71 de ani, dintre care 63% sunt femei.

Ca parte a strategiei de CSR, KMG International sprijină Organizaţia Umanitara Concordia din Prahova, un ONG care lucrează de peste 30 de ani în comunităţile dezavantajate pentru a ajuta copiii şi tinerii să înceapă o nouă viaţă, oferind educaţie şi formare în case de tip familial, centre de zi şi şcoli.

„Din cauza discriminării, a poziţiei de start nefavorabile şi a prejudecăţilor puternice, acestor tineri care părăsesc sistemul de plasament de stat le este greu să găsească de lucru şi să îşi câştige existenţa. Pandemia de coronavirus care a afectat întreaga lume, a afectat şi grupurile vulnerabile, venind cu riscuri şi mai mari. Rompetrol este acum o şansă pentru ei, de a obţine locuri de muncă, independenţă şi stabilitate, iar abordarea lor corporativă, de mare impact sistemic, este de apreciat.” – Diana Certan, director executiv Organizaţia Umanitară Concordia.


Job Coaching (Concordia)