TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE A APLICATIEI MOBILE ROMPETROL GO
 

Aspecte generale privind Aplicatia Mobila Rompetrol Go

Aplicatia Mobila Rompetrol Go (“Aplicatia”) este furnizata de Societatea Comerciala Rompetrol Downstream SRL ("Rompetrol"). Rompetrol are calitatea de operator de date conform Regulamentului UE nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (“Regulamentul general privind protecţia datelor” sau GDPR).

Accesarea, descarcarea si utilizarea Aplicatiei in scopul de a beneficia de serviciile pe care Rompetrol le pune la dispozitia utilizatorilor prin intermediul Aplicatiei, reprezinta acordul dumneavoastra cu privire la Termenii si Conditiile de utilizare.

In cazul in care nu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile de utilizare, nu veti putea utiliza Aplicatia. Rompetrol isi rezerva dreptul de a modifica sau schimba Termenii si Conditiile, urmand ca astfel de modificari sa fie aduse la cunostinta utilizatorilor.

Aplicatia include componentele RompetrolGoCard, Rompetrol GO+, Care&Go, Heigames, Gokids, HeiVibes, Calm&Go, InfoStatii, si Promotii si poate fi utilizata prin intermediul telefoanelor mobile cu sisteme de operare Android si IOS .

Utilizarea modulelor "RompetrolGoCard" si "Rompetrol GO+" se va putea face doar in urma crearii unui cont de utilizator care va putea fi accesat cu username si parola. Celelalte module vor putea fi utilizate doar prin simpla accesare a acestora din Aplicatie.

Utilizatorul este persoana fizica ce descarca Aplicatia, dobandind astfel acces la functionalitatile acesteia.

Prelucrarea datelor cu caracter personal la care Rompetrol va avea acces se va face in scopurile si conditiile prevazute in Nota de informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal (“Nota de informare”) al carei continut este disponibil la Sectiunea 9 “Datele Dvs. cu caracter personal”. Precizam ca acceptarea  conditiilor privind prelucrarea datelor cu caracter personal, astfel cum sunt acestea prevazute in Nota de informare, sunt obligatorii pentru descarcarea si accesarea/utlizarea Aplicatiei. Va informam ca ulterior descarcarii Aplicatiei, Nota de informare poate fi accesata oricand din sectiunea “(Creare) Cont client” (pictograma din partea dreapta superioara a ecranului principal). 

Declaratii si garantii

La momentul accesarii si descarcariiin vederea utilizarii Aplicatiei , declarati si garantati ca:

 • aveti dreptul, autoritatea si capacitatea deplina de exercitiu in vederea accesarii si utilizarii Aplicatiei;
 • sunteti de acord cu Termenii si Conditiile si va obligati la respectarea acestora;

1. Functionalitatile si optiunile Aplicatiei Mobile Rompetrol Go

In functie de dispozitivul dumneavoastra, prin intermediul Aplicatiei puteti accesa urmatoarele module care va permit sa:

Modulul RompetrolGoCard
:

 • verificati punctele acumulate in programul de loialitate Rompetrol Go
 • verificati tranzactiile cu puncte Rompetrol Go

Modulul Rompetrol GO+:

 • beneficiati de posibilitatea de a va crea un cont de utilizator aferent contului Rompetrol GO+
 • vizualitati istoricul tranzactiilor dvs
 • accesati facturile dvs
 • vizualizati limita de credit si soldul contului dvs

 Modulul Care&Go:

 • gestionati actiunile si evenimentele de intretinere ale masinii
 • gestionati actiunile si evenimentele aferente ciclului de viata al masinii
 • adaugati actiuni personalizate
 • beneficiati de suport dedicat pentru alerte si atentionari

Modulul GoToday:

 • beneficiati de propuneri de trasee (destinatii) pentru vacante memorabile de o zi

 Modulul Heigames:

 • beneficiati de 4 jocuri interactive care se pot juca intre pasagerii masinii, dar fara utilizarea telefonului mobil (telefonul/aplicatia va putea fi utilizat/a pentru a citi regulile jocurilor si pentru indexarea scorului)

Modulul GoKids:

 •  beneficiati de playlist-uri cu povesti audio pentru copii si aveti posibilitatea de a marca playlist-urile favorite

Modulul HeiVibes:

 • beneficiati de 9 playlisturi cu muzica tematica
 • beneficiati de posibilitatea de share pe Facebook a playlist-ului preferat
 • marcati playlist-urile favorite
 • creati un continut initial de playlisturi cu durata intre 45-60 min per playlist
Modulul Calm&Go:
 •  beneficiati de playlist-uri cu sunete si melodii relaxante 

Modulul InfoStatii:

 • beneficiati de posibilitatea de aflare a statiilor de pe traseul configurat de dvs
 • beneficiati de descrierea serviciilor disponibile in statiile respective

Modulul Promotii:

 • aflati informatii despre promotiile disponibile in statiile Rompetrol
Modulul Oferte parteneri:
 • beneficiati de oferte speciale la cumparaturi, in magazinele fizice sau online ale partenerilor nostri
Modulul heipreorder:
 • precomanzi produsele dorite din aplicație și le ridici din stație

2. Drepturi de utilizare a Aplicatiei Mobile Rompetrol Go

Rompetrol va acorda dreptul de a descarca, instala si folosi Aplicatia pe telefonul dumneavoastra mobil, doar in scopuri personale, necomerciale. Acest drept nu este un drept exclusiv.

Rompetrol detine toate drepturile de proprietate intelectuala asupra Aplicatiei si asupra altor materiale care sunt expuse in Aplicatie. In calitate de utilizator veti beneficia de dreptul de a folosi Aplicatia Mobila cu respectarea acestor Termeni si Conditii. In acest mod, intelegeti si sunteti de acord ca nu aveti permisiunea:

 • sa revindeti, sa copiati sau sa distribuiti Aplicatia sau sa o folositi in orice alt mod contrar acestor Termeni si Conditii;
 • sa transferati, copiati sau distribuiti orice parte a Aplicatiei, indiferent de orice mediu de stocare;
 • sa decompilati sau sa modificati orice parte a Aplicatiei.

3. Costuri pentru utilizarea Aplicatiei

Aplicatia va este oferita gratuit. Nu veti fi taxat pentru instalarea si utilizarea acesteia.

4. Modificarea si/sau dezinstalarea/stergerea Aplicatiei

In calitate de Utilizator al Aplicatiei puteti sa incetati oricand utilizarea acesteia. In functie de tipul dispozitivului, puteti sa dezactivati sau sa dezinstalati oricand Aplicatia de pe dispozitiv.

Totodata, va puteti sterge contul de Utilizator Rompetrol GO+ utilizand functionalitatea “Stergere cont” din contul Rompetrol GO+. Din momentul in care ati sters contul dumneavoastra de Utilizator, ne rezervam dreptul de a sterge orice continut pe care l-ati trimis sau incarcat prin intermediul Aplicatiei.

Rompetrol, in calitate de proprietar al Aplicatiei si furnizor al serviciilor oferite prin intermediul acesteia, are dreptul de:

 • a modifica sau sterge (temporar sau permanent) Aplicatia sau orice parte din functionalitatile acesteia, precum si de a modifica termenii de utilizare ai Aplicatiei in orice moment;
 • a modifica, intrerupe sau suspenda orice serviciu, program sau promotie desfasurat/oferit prin intermediul Aplicatiei sau orice beneficii acordate prin intermediul Aplicatiei sau de a schimba modalitatea de acordare a acestor beneficii in orice moment cu notificare prealabila de minimum 15 zile.

Continuarea utilizarii Aplicatiei de catre Utilizator dupa aceste modificari, reprezinta acceptarea acestor modificari de catre dvs. In situatia in care nu veti accepta aceste modificari, puteti oricand sa incetati utilizarea Aplicatiei prin dezinstalarea Aplicatiei.

5. Limitarea responsabilitatilor Rompetrol

Aplicatia este furnizata pentru uzul dumneavoastra personal. Este posibil ca nu toate serviciile prestate prin intermendiul Aplicatiei sa fie compatibile cu orice dispozitiv mobil, astfel ca va trebui sa verificati in prealabil compatibilitatea. Utilizatorul intelege si accepta faptul ca exista posibilitatea ca Aplicatia sa prezinte erori sau sa nu functioneze in mod continuu, ca este posibil ca unele imperfectiuni sa nu fie corectate la momentul aparitiei lor.

Utilizatorul este singurul responsabil pentru utilizarea Aplicatiei, chiar si in cazul in care aceasta este utilizata de catre terti care utilizeaza cu sau fara drept telefonul mobil al utilizatorului pe care este instalata Aplicatia.

Rompetrol nu poate fi tinuta responsabila pentru consecintele generate de utilizarea Aplicatiei de catre Utilizator sau terti, prin facilitarea accesului acestora de catre Utilizator la anumite informatii confidentiale sau la datele cu caracter personal stocate prin intermediul Aplicatiei, de costurile generate de utilizarea Aplicatiei Mobile Rompetrol Go sau de accesul tertilor, permis prin actiunea sau inactiunea Utilizatorului. Pentru limitarea unor potentiale prejudicii aduse de utilizarea frauduloasa a Aplicatiei de catre terti, Rompetrol recomanda instalarea Aplicatiei pe un device/terminal securizat a carui utilizare sa fie posibila prin introducerea unei parole individuale complexe, care sa nu fie divulgata altor persoane. Orice incident de securitate va fi raportat in cel mai scurt timp.

Rompetrol nu este responsabila de niciun fel de prejudicii cauzate telefonului mobil, incluzand dar fara a se limita la orice bresa de securitate cauzate de virusi, erori, inselaciuni, falsificare, omitere, intrerupere, defectiune, intarziere in operatiuni sau transmisiuni, sau orice alta defectiune tehnica produsa ca urmare a utilizarii Aplicatiei.

Astfel, nu vom fi responsabili pentru nicio pierdere sau dauna pe care noi sau dumneavoastra nu am putut sa o prevedem in limite rezonabile la data la care ati inceput sa folositi Aplicatia Mobila Rompetrol sau care nu se afla sub controlul nostru.

6. Legea aplicabila. Solutionarea litigiilor.

In cazul aparitiei unui conflict/neintelegeri legata de utilizarea Aplicatiei, vom incerca solutionarea conflictului pe cale amiabila, negocierile in acest sens fiind guvernate de buna credinta.

In cazul in care conflictul nu va fi solutionat pec ale amiabila, toate disputele vor fi solutionate de instantele judecatoresti competente din Bucuresti.

7. Forta majora si cazul fortuit

Rompetrol nu este raspunzator fata de Utilizator pentru neindeplinirea oricarei obligatii in caz de forta majora/caz fortuit si in general in cazul unui eveniment care este dincolo de controlul sau.

8. Contact

Orice problema legata de utilizarea Aplicatiei ne poate fi adusa la cunostinta la adresa Rompetrol din Bucuresti, Piata Presei Libere nr. 3-5, City Gate Northern Tower, et. 2, sector 1 sau la adresa de e-mail [email protected] sau apeland 0800 0800 08.

9. Datele dumneavoastra cu caracter personal

Rompetrol asigura, in conditiile legii, pastrarea confidentialitatii datelor cu caracter personal ale Utilizatorului si respectarea dreptului acestuia la protectia vietii private, in privinta prelucrarii datelor sale cu caracter personal. Aceasta obligatie nu se aplica in cazul informatiilor dezvaluite deliberat de catre Utilizator unor terti.Conditiile in care vor fi prelucrate datele cu caracter personal ale utilizatorilor sunt prevazute in Nota de informare prezentata in cele ce urmeaza:
 

NOTĂ DE INFORMARE PRIVIND PROTECŢIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL PENTRU INSTALAREA SI UTILIZAREA APLICATIEI MOBILE “ROMPETROL GO”

În conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (denumita în continuareRegulamentul General UE privind protecția datelor” sau „RGPD”), a actelor normative interne aprobate în vederea implementării Regulamentului General UE, Societatea Rompetrol Downstream SRL, care face parte din Grupul KMG International (denumita în continuare "Societatea"), cu sediul în București, sector 1, Piața Presei Libere, nr. 3-5, City Gate Northen Tower, et. 2, înregistrată la Registrul Comerţului Bucureşti sub nr. J40/1716/2000, CUI RO12751583, are obligaţia să prelucreze datele dumneavoastră cu caracter personal pe care ni le-aţi furnizat în condiţii de siguranţă, cu bună credinţă şi în conformitate cu prevederile legale în vigoare, exclusiv în realizarea scopurilor specificate.

1. Operatorul de date cu caracter personal

Rompetrol Downtream SRL este o societate română constituită şi funcţionând conform legilor din România, care, în calitatea sa de Operator, stochează cu bună credinţă datele cu caracter personal ale clienților săi/reprezentanților legali sau convenționali ai clienților săi persoane juridice, în conformitate cu reglementările aplicabile, respectând pe deplin principiile prelucrării datelor cu caracter personal în scopuri legitime, conform articolului 5 din Regulamentul General UE privind protecția datelor actelor normative interne aprobate în vederea implementării RGPD.

2. Datele cu caracter personal

2.1. Datele prelucrate pentru utilizatorii care au instalat aplicatia “Rompetrol Go” si care pot sau nu sa detina cont de utilizator:

a. date referitoare la dispozitivul pe care se descarca aplicatia mobila sau legate de interacțiunea online Rompetrol Downstream - precum  adresa IP, tipul de browser, adrese URL de redirecționare, informații despre acțiunile înregistrate ca urmare a interactiunii cu aplicatia mobila cum ar fi blocarea notificarilor, modificarea acordurilor
b. date autovehicul (numar de inmatriculare, culoare, model) si alte informatii asociate din modulul “care&go”
c. melodiile ascultate si de cate ori au fost ascultate si alte informatii asociate din modulele “heivibes” si “calm&go”
d. statia unde doriti sa ajungeti si informatii despre serviciile disponibile in statia respectiva din modulul “infostatii”
e. traseul ales pentru vacanta si alte informatii asociate din modulul “gotoday”
f. povestea ascultata si jocurile folosite  si alte informatii asociate din modulelor “gokids” si “hei games”
g. ofertele vizualizate si accesate din modulul "oferte parteneri"

2.2. Datele prelucrate pentru crearea contului de utilizator in aplicatia “Rompetrol Go”:

a) nume, prenume, numar de telefon
b) adresa de e-mail, data nasterii, sex

2.3. Datele prelucrate pentru utilizatorii modulului ”Rompetrol GO+”:
a) adresa (oras, judet)
b) numar card Rompetrol GO+ (fost Fill&Go)
c) istoric tranzactii Rompetrol GO+, facturile Rompetrol GO+, limita de credit si soldul contului Rompetrol GO+, date privind efectuarea platii facturilor

2.4. Datele prelucrate pentru utilizatorii modulului “Rompetrol Go Card”:

a) numar card de loialitate
b) istoric tranzactii card loialitate
c) punctele de loialitate adunate in cadrul programului de loialitate

2.5. Date prelucrate pentru utilizatorii care acceseaza “Oferte parteneri”:

a) numele si prenumele
b) actiunile facute pe sectiunea de oferte (vizualizare, adaugare la favorite, copiere cod de reducere, accesare site partener, stergere de la favorite)
c) ora cand s-a accesat oferta

2.6. Date prelucrate pentru utilizatorii care acceseaza “Promotii”:
a) promotia accesata
b) adaugarea la favorite

2.7. Date prelucrate pentru utilizatorii care acceseaza “heipreorder”:

a) nume si prenume
b) telefon
c) statia pentru care a plasat comanda
d) produsele comandate
e) status comanda
f) date privind efectuarea platii

3. Scopurile prelucrării datelor cu caracter personal

Datele sunt prelucrate de către Societate în următoarele scopuri:

a)    Pentru a va crea contul de utilizator in aplicatia “Rompetrol Go” si pentru a folosi serviciile si facilitatile furnizate de acesta, precum și a informării cu privire la modificările Programului de fidelitate Rompetrol Go, inclusiv pentru contactatea dumneavoastră în scopul informării cu privire la situația punctelor de loialitate (ex. valabilitatea acestora), in conformitate cu Termenii si Conditiile de utilizare a aplicatiei mobile “Rompetrol Go” de pe telefonul mobil, respectiv conform art. 6, alin. 1), lit. b) din Regulamentul General privind protecția datelor, respectiv incheierea si executarea unui contract.
b)    Pentru utilizarea de catre dumneavoastră in calitate de persona care nu are cont de utilizator a modulelor furnizate de catre aplicatia “Rompetrol Go” de pe telefonul mobil in conformitate cu Termenii si Conditiile de utilizare a aplicatiei mobile “Rompetrol Go”, conform art. 6, alin. 1), lit. b) din Regulamentul General privind protecția datelor, respectiv incheierea si executarea unui contract.
c)   In vederea realizarii unor rapoarte statistice privind nivelul de satisfactie a clientilor sau privind de marketing pentru determinarea celor mai interesante oferte pentru client conform articolului 6 alineat 1) f) din Regulamentul General privind protecția datelor interesul legitim al operatorului.
d)   In vederea soluționării reclamațiilor şi sesizărilor, telefonic prin Infoline sau prin corespondenţă fizica sau electronica, conform articolului 6 alineat 1) litera c) si f) din Regulamentul General privind protecția datelor, în vederea îndeplinirii unei obligații legale (Ordonanţa nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor), respectiv pentru îndeplinirea unui interes legitim al Operatorului ce consta în analiza şi soluționarea incidentelor sesizate.
e)    Pentru contactarea dumneavoastră în scopul obținerii opiniei dumneavoastră privind serviciile şi produsele Operatorului şi ale Grupului KMG International achiziționate de dumneavoastră, prin apelare telefonica, e-mail, SMS, website, canale de social media şi aplicaţii mobile în conformitate cu art. 6 alineat 1) litera f) din Regulamentul General privind protecția datelor.
f)   Pentru raportările de afaceri interne/intra-grup, pentru prevenirea fraudei precum si pentru realizarea auditurilor interne/externe, conform art. 6, alin. 1), lit. f) din Regulamentul General privind protecţia datelor, în interesul legitim al Operatorului de organizare și control a activităţilor sale de deservire a clienţilor săi pentru a asigura un nivel ridicat al calităţii serviciilor și produselor oferite.
g)   In scop de marketing direct pe sms, email, apel telefonic, notificări prin aplicația mobila, pentru a primi newsletter-uri și alte comunicări comerciale în conformitate cu art. 6 alineat 1) litera a) din Regulamentul General privind protecția datelor.
h)    In scop de profilare pentru a primi oferte personalizate în conformitate cu art. 6 alineat 1) litera a) din Regulamentul General privind protecția datelor.
i)    In scop de a fi informat cu privire la evenimentele organizate de Operator și entitățile din Grupul KMG International, de a fi invitat la aceste evenimente, prin comunicări transmise pe sms, email, apel telefonic în conformitate cu art. 6 alineat 1) litera a) din Regulamentul General privind protecția datelor.
j)     In scopul participării la concursuri și tombole desfășurate în cadrul Programului “Rompetrol Go” în conformitate cu art. 6 alineat 1) litera a) din Regulamentul General privind protecția datelor.
k)    Pentru recuperarea de creanțe pe care le datorați Operatorului, pe cale amiabilă/pe calea executării silite, inclusiv pentru soluționarea diferitelor litigii, conform contractelor încheiate şi a interesului legitim al Operatorului de a recupera creanțele aferente relației contractuale existente cu dumneavoastră, conform art. 6 alineat 1), litera b) şi f) din Regulamentul General privind protecția datelor, precum şi pentru realizarea pe calea executării silite a sumelor datorate conform art. 6 alineat 1), litera c) din Regulamentul General privind protecția datelor şi a prevederilor legale aplicabile.

În cazul în care Societatea va decide să prelucreze datele dumneavoastră cu caracter personal în alte scopuri, îndeosebi în baza articolului 6, alineatul 1, litera a) din Regulamentul General UE privind protecția datelor, și a actelor normative interne aprobate în vederea implementării Regulamentului General UE, respectiv în baza consimţământului dumneavoastră, vi se va transmite o notificare de informare separată, pentru a vă permite să vă exprimaţi consimţământul expres, în mod liber.

4. Durata prelucrării datelor cu caracter personal

În cadrul scopurilor mentionate la art. 3, de mai sus, datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi stocate pe o perioadă limitată de timp într-un loc sigur şi în conformitate cu condiţiile şi prevederile legale, astfel:

 • Societatea va păstra datele dumneavoastră pe durata utilizarii aplicației “Rompetrol Go”, precum si pe durata existentei unei obligații legale pentru păstrarea datelor dumneavoastră.
 • Rompetrol va prelucra datele dumneavoastră conform scopurilor de punctul 3) literele g, h, i, j din prezenta nota de informare, pe durata existentei consimtamantului dumneavoastră.

5. Persoanele Împuternicite și Destinatarii datelor

Datele cu caracter personal pot fi transmise către următoarele categorii de destinatari:

 • Societățile din Grupul KMG International care prestează activităţi pentru Societate in domeniul de achiziții, al relațiilor de munca sau cărora Societatea le raportează rezultatele activitatii sale, cum ar fi KMG Rompetrol Services Center S.R.L., KMG Rompetrol S.R.L.
 • Furnizorii de servicii de mentenanta a aplicatiei mobile, IT, şi de telecomunicații, agențiile de publicitate, alți parteneri contractuali (de ex. avocați, auditori ținuți de obligația de confidențialitate cu privire la datele transmise).
 • Autorităţile statului precum ANAF, ANPC etc. pe baza competenţelor acestora prevăzute de legea aplicabilă.
 • Google maps pentru functionarea modulului “infostatii”
 • ING bank pentru efectuarea de plati.

6. Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal pot fi accesate de către alte societăţi din Grupul KMG International din alte ţări, în vederea realizării de proiecte comune sau auditării activităților entităților din Grup, astfel:

 • KMG  Kazahstan, cu sediul în Astana, 010000, Republica Kazahstan, Astana, Raion Esil, Sos. Kurgalzhinskoe nr. 4a. Menționam faptul că pentru Kazakhstan, Operatorul a încheiat cu KMG Rompetrol Kazahstan contract de export de date cu caracter personal dupa modelul standard furnizat de catre Comisia Europeana. O copie a acestui contract poate fi obtinuta prin transmiterea unei cereri in acest sens la adresa de e-mail: [email protected]

Datele transmise terților vor fi adecvate, pertinente şi neexcesive prin raportare la scopul în care au fost colectate şi care permite transmiterea către un anumit terț.

7. Drepturile persoanei vizate

Pentru o informare completă, în calitate de persoana vizată, aveți următoarele drepturi cu privire exclusivă la datele dumneavoastră cu caracter personal, prevăzute de Regulamentul General privind protecția datelor:

a) Dreptul de acces înseamnă că aveți dreptul de a obține o confirmare din partea Operatorului dacă prelucrează sau nu datele cu caracter personal care vă privesc și, în caz afirmativ, puteți avea acces la datele respective și la informații privind modalitatea în care sunt prelucrate datele.

b) Dreptul la portabilitate a datelor se refera la dreptul de a primi datele personale într-un format standard, structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și dreptul ca datele dvs. să fie transmise altui operator fara obstacole din partea Operatorului, în cazul în care aceste date sunt prelucrate în mod automat, in temeiul consimtamantului dumneavoastră exprimat conform articolului 6 alineat 1) litera a), respectiv in temeiul unui contract conform articolului 6 alineat 1) litera b) din Regulamentul General UE privind protecția datelor.

c) Dreptul la opoziție reprezintă dreptul de a vă opune, din motive legate de situația particulară în care va aflați, prelucrării datelor cu caracter personal care va privesc, inclusiv creării de profiluri pe baza respectivelor date, atunci când prelucrarea se realizează in temeiul articolului 6 alineat 1) literele e) si f), respectiv pentru realizarea unui interes legitim al operatorului sau pentru realizarea unei sarcini care servește unui interes public.

d) Dreptul la rectificare se refera la corectarea, fără întârzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte. Aveți dreptul de a obține completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declarații suplimentare, iar datele rectificate vor fi comunicate fiecărui destinatar care a primit datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.

e) Dreptul la ștergerea datelor ("dreptul de a fi uitat") reprezintă dreptul de a solicita ștergerea datele cu caracter personal, fără întârzieri nejustificate, în cazurile în care: datele nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; vă retrageți consimțământul si nu exista alt temei legal pentru prelucrare; vă opuneți prelucrării si nu exista motive juridice legitime care prevalează; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale; datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societatii informaționale. Ștergerea datelor va fi comunicata fiecărui destinatar care a primit datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.

f) Dreptul la restricționare a prelucrării se referă la cazul în care persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioada care permite băncii verificarea corectitudinii datelor; în cazul în care prelucrarea este ilegală, iar persoana se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor; în cazul în care Operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; în cazul în care persoana s-a opus prelucrării pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei respective.

g) Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care va privesc sau care va afectează într-o măsura semnificativă, cu excepția prelucrărilor care vizează încheierea sau executarea unui contract cu dumneavoastră, o asemenea prelucrare este autorizată de prevederile legale aplicabile sau prelucrarea datelor se realizează pe baza consimţământului dumneavoastră liber exprimat.

h) Dreptul de a va retrage consimţământul. Atunci când prelucrarea datelor cu caracter personal se realizează în temeiul acordului dumneavoastră, aveți dreptul de a va retrage în orice moment consimţământul, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimţământului înainte de retragerea acestuia.

Toate aceste drepturi pot să fie exercitate printr-o cerere scrisă, semnată şi datată, transmisă la sediul Operatorului Rompetrol Downstream SRL, din Piata Presei Libere, nr. 3-5, City Gate Northen Tower, et. 2, sector 1, Bucuresti. Începând cu 25 mai 2018, dacă aveți întrebări legate de prelucrarea datelor personale vă puteți adresa Responsabilului pentru protecția datelor la adresa de e-mail: [email protected] sau ne puteți apela și la numerele de telefon 0800 0800 08 sau 0800 0800 12.

De asemenea, în calitate de persoana vizată aveți dreptul de a vă adresa Autorității Naționale pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal și justiției.

În cazul în care veți adresa o solicitare privind exercitarea drepturilor dumneavoastră privind protecţia datelor, Operatorul va răspunde acestei solicitări în termen de maxim 30 de zile în condiţiile prevăzute de Regulamentul general UE 2016/679 privind protecţia datelor.

Operatorul de date cu caracter personal garantează faptul că prelucrează datele dumneavoastră în condiții de legitimitate, implementând totodată măsuri tehnice şi organizatorice adecvate pentru asigurarea integrității si confidențialității datelor conform art. 25 si 32 din Regulamentul General privind protecția datelor.