Turism Turism

Vizitează Praga!

Praga este un oraș fascinant și cuceritor, ideal pentru iubitorii de artă, muzică, film și teatru. La o primă vedere, pare desprins dintr-un tărâm de basm, cu turnuri înalte și castele cu poduri întinse peste ape.

Numită și ”Orașul de Aur”, ”Inima Europei”, ”Stăpână a întregii Bohemii” sau ”Orașul celor 100 de turnuri”, Praga este o adevărată simfonie a simțurilor. 

rusalii-praga.jpg (1000×667)

Nu degeaba ”Orașul de Aur” a impresionat de-a lungul timpului compozitori și scriitori de renume. Marele compozitor Richard Wagner s-a îndrăgostit de splendoarea și frumusețea Pragăi, un oraș unic în felul său, care se imprimă puternic în mintea celor ce o vizitează.

Pentru Kafka, Praga este ”orașul care nu te lasă niciodată să pleci”, precum o ”mamă cu gheare ascuțite”. Chiar dacă ați mai vizitat Praga, de fiecare dată veți descoperi ceva nou, cu un șarm aparte. Profitați de weekend-ul prelungit de Rusalii pentru a descoperi magia Pragăi!

Iată câteva motive pentru a vizita Praga de Rusalii:

Centrul vechi

Centrul vechi este locul în care vei simți pulsul orașului. Aici poți savura o cafea în timp ce admiri Ceasul astronomic, Palatul Rococo Kinsey, Biserica Tyn și Biserica Sfântului Nicolae.

Stilul cosmopolit se îmbină armonios cu arhitectura gotică, barocă și rococo. Cafenelele de pe malul  răului Vltava te îmbie într-o atmosferă boemă și romantică pe alocuri.

Podul lui Carol

Podul lui Carol este cel mai vechi pod de piatră din Europa, considerat un adevărat monument architectural în stil gotic. Până în secolul al XIX-lea, a fost singura legătură dintre cele două zone ale Pragăi: Orașul Vechi și Cartierul Mic. Podul este străjuit de o parte și de alta de statui de sfinți, opere de artă ale unor mari artiști ai epocii baroce.

Astăzi, Podul lui Carol se întinde falnic deasupra apelor Vltavei, cu mulțimi de oameni ce îl traversează zilnic, cu muzicanți ambulanți și pictori amatori. Este ideal pentru plimbări lungi de seară, pentru a simți cu adevărat atmosfera pragheză.

 charles-bridge-sunset.jpg (1000×667)

Ceasul astronomic din Praga

Ceasul astronomic din Praga este cel mai vechi ceas medieval din lume și se află în centrul istoric al orașului. Orloj datează din 1410 și este un simbol praghez de neratat, mai ales că face parte din toate tururile de vizitare ale orașului.

În centrul ceasului medieval se află o sferă ce reprezintă Pământul în centrul Universului, după vechea credință a astronomiei medievale. La oră fixă, ferestrele se deschid și apar cei 12 apostoli, apoi un schelet ce reprezintă moartea, având în mână un clopoțel și o clepsidră, iar la final un cocoș cântă și bate din aripi. 

Castelul din Praga

Castelul din Praga a fost de-a lungul timpului reședința regilor Boemiei, iar acum găzduiește reședința oficială și biroul președintelui Cehiei. Aici poți face turul castelului, al grădinilor din împrejurimi și poți admira schimbul de gardă.

Catedrala Sfântului Vitus este cea mai impunătoare biserică din Praga, iar turlele acesteia sunt un punct de reper pentru o priveliște panoramică a orașului.

Croazieră pe Vltava

O croazieră pe Vltava e ideală pentru a descoperi în tihnă cele mai importante părți ale orașului. În plus, te poți bucura de un altfel de tur al orașului, descoperind locuri noi pe care să le vizitezi îndeaproape în următoarele zile.

Cristalele de Boemia

O vacanță la Praga este incompletă fără o vizită în magazinele cochete ce vând produse artizanale din cristale de Boemia. Acestea sunt reprezentative pentru cultura cehă, iar artiștii din Praga realizează modele complexe și migăloase.

Piata Starometske

Considerată cea mai frumoasă piață din Praga, Piata Starometske impresionează prin vitrinele colorate cu o mulțime de Matrioska și marionete ce dansează frenetic. Din mijlocul pieței, statuia lui Jan Hus admiră în liniște spectacolul din jur. O mulțime de terase aglomerate, oameni ce mănâncă cu poftă cârnați delicioși, birjari ce își așteaptă clienții și miros de migdale prăjite, caramelizate, dulci și aromate.

Bucătăria boemă

Nu poți părăsi Praga fără să guști celebra friptură de vită cu frișcă și sos de afine, servită împreună cu celebrele knedlik, un fel de găluște de făină sau de cartofi.

Șunca de Praga, varza a la Bohemia, delicioasa supă de usturoi cu crutoane, preparatele din carne de porc, vită și rață, sau clătitele cu varză și cartofi nu trebuie  ratate. Brânzeturile completează bucătăria cehă, un fel important fiind brânza prăjită sau cremele de brânză tartinabile servite de obicei la micul dejun.

La finalul mesei, vă recomandăm un ștrudel aromat cu fructe, servit cu multă frișcă și vanilie. Nu uita să te înarmezi cu o provizie serioasă de dulciuri pragheze, pe care le poți dărui mai departe celor dragi de acasă.

 czechgoulash.jpg (1000×662)

Berea pragheză

Berea pragheză este faimoasă în toată lumea. Recomandăm însă localurile pragheze autentice, unde puteți servi soiuri unice și originale de bere. Cu siguranță vei fi cuceriți de prospețimea berii și de gustul ei deosebit.

Nu uita să savurezi o halbă cu bere neagră imperială, în timp ce admiri arhitectura impresionantă a clădirilor și terasele mereu pline de oameni.

Rezervația naturală Divoka Sarka

Divoka Sarka este una dintre cele mai frumoase zone verzi din oraș. În anotimpurile mai călduroase, mulți locuitori ai orașului, dar și turiști, aleg să petrească câteva ore relaxante în această pădurice liniștită. În weekend-ul prelungit de Rusalii poți profita din plin de rezervația Divoka Sarka, în care vei întâlni un teatru de vară, alei pentru drumeții și pentru biciclete, piscină și multe altele.

Un sejur de 3 nopți la Praga, în perioada 17-20 iunie 2016, pornește de la 274 Euro/persoană, cu bilet de avion dus-întors București-Praga, cazare cu mic dejun și toate taxele locale incluse. Pentru mai multe detalii despre ofertele de Rusalii în Praga și nu numai, accesează www.gotravel.ro.

 divoka_sarka.jpg (1000×750)

Voucher 50€ reducere

Scrie propria poveste boemă!

Intră pe www.gotravel.ro, caută charterele verii și ai parte de 50 Euro reducere la orice pachet! Tot ce trebuie să faci este să menționezi într-un mail codul GT2016, la vacante@gotravel.ro. Surprinde-ți jumătatea cu o vacanță de vis în Grecia, Spania, Portugalia, Cipru, Croația, Malta sau Italia! Voucher-ul este valabil pentru rezervări de minimum 1000 euro/2 adulți.

Pentru mai multe detalii despre promoție, contactează-ne la numărul de telefon +4021 305 99 55.

Promo