Turism Turism

Dubai, orașul viitorului

Numit orașul viitorului, Dubaiul este fascinant prin dimensiunile superlative ale clădirilor, monumentelor și infrastructurii. Vă imaginațI cum e să admirați un peisaj de la etajul 124, să cinați sau să înotați la cea mai mare înălțime?

Dubai e renumit pentru cele mai spectaculoase focuri de artificii. Punctul de atracție este spectacolul de artificii de pe Burj Khalifa, pe care nu trebuie să-l ratați. Ciocniți un pahar de șampanie în timp ce admirațI cel mai frumos foc de artificii din lume! Sună frumos, nu-i așa? Dubai este unul dintre cele mai cosmopolite orașe din lume. Spre deosebire de New York sau Londra, aici expații sunt predominant de primă generație și aduc cu ei o suită de tradiții culturale. Diversitarea culturilor este impresionantă în acest oraș.

 

Vederi impresionante

Power Princess, cel mai înalt bloc de locuințe, Burj Khalifa, turnul de 828 metri, cea mai mare fântană “coregrafică” sau prima pârtie de schi acoperită din Orientul Mijlociu sunt doar câteva dintre obiectivele intrate în Cartea Recordurilor în ultimii ani. Marea Moschee din Dubai are cel mai înalt minaret din tot orașul și este principalul loc de rugăciune din emirat. Cel mai fotografiat obiectiv religios din oraș este însă moscheea Jumeirah, renumită datorită minaretelor gemene. Este spectaculoasă mai ales noaptea, graţie luminilor ce-I conferă un aer sacru.

 

Cele mai extravagante hoteluri din lume

De la aeroport până la malul mării vețI întâlni din belșug hoteluri extravagante. Facilitățile de cazare sunt extraordinare, combinând confortul european cu luxul arăbesc. Cel mai mare hotel din lume, JW Marriott Marquis Dubai, are 355 metri împărțiți în 77 de etaje și 8008 camere luxoase. Burj Al Arab este simbolul iconic al orașului Dubai și se află pe insulă. Nu degeaba este singurul hotel de 7 stele din lume. Veți întâlni aici propria linie de Rolls Royce-uri pentru oaspeți și o platformă privată pentru elicoptere, destinată special celor ce vor să aterizeze aici cu propriul elicopter. Insula Palm este cea mai mare insulă artificială din lume, construită între 2001 și 2006. Aici e locul în care se află celebrul hotel de 5 stele Atlantis The Palm, înconjurat de vile deținute de multi-milionari.

 

Brunch tradițional

Dubai este renumit pentru îmbinarea stilurilor gastronomice din multe părți ale lumii. Recomandăm ”brunch-ul” tradițional de la Thai Kitchen Park Hyatt, Conrad Hotel Marco Pierre White Grill sau Frying Pan Adventures. Veți savura aici delicii din întreg Orientul Mijlociu, mai ales din Iordania, Siria, Africa de Nord, Iran și Egipt. Shawarma se numără printre delicatesele cele mai căutate în Dubai. Merită să încercați și falafel, servit alături de cartofi prăjiți și pregătit cu multe condimente.

 

Fântânile grandioase din Dubai

Fântânile de la Lacul Khalifa lasă turiștii cu gura căscată. Spectacolul de muzică, apă și lumini este grandios, iar fântâna propulsează apă la o înălțime de peste 150 de metri, echivalentul unei clădiri cu 50 de etaje. A fost proiectată de aceeașI companie care a realizat și Fântânile Bellagio din Las Vegas. Spectacolul are loc zilnic și repetoriul include Sama Dubai, Baba Yetu, un cântec care a câștigat numeroase premii de-a lungul timpului, Shik Shak Shok, cel mai bine vândut cântec de dans din lumea arabă și o melodie a tenorului Andrea Bocelli – Con te partiro. E repetoriul perfect pentru seara dintre ani, nu-i așa? Fântânile se remarcă printr-un sistem modern de iluminare incandescent șI proiectoare color. Razele de lumină îndreptate spre cer pot fi văzute din spațiul cosmic. Nu degeaba se spune că Fântânile din Dubai reprezintă cel mai strălucitor loc din Orientul Mijlociu.

 

Shopping

Mall-urile din Dubai sunt o adevărată operă de artă. E ca și cum ai vizita o moschee sau un palat. Dubai Mall este cel mai mare centru comercial din lume, cu peste 1000 de magazine. O zonă iubită de părinți este KidZania, un fel de parc tematic unde copiii se transformă în adulți folosind surogate de bani. Mercatto este mall-ul pe care nu trebuie să-l ratați, dacă vreți să vă minunațI de arhitectura impresionantă. Chiar dacă nu are foarte multe magazine, are un iz renascentist datorită pereților acoperiți de picturi venețiene. Nu uitați de bazarul de aur sau Gold Souk! Aici se află cel mai mare inel de aur din lume și vitrine sclipind de aur de 22 și 24 de carate.

 

Articol apărut în revista Rompetrol, numărul 29, noiembrie 2016

Promo