Auto Auto

Cei mai mulți români preferă carburanții produși în România

Românii preferă benzina și motorina produse în România, sunt atenți la prețuri, dar țin cont mai ales de efectele carburantului folosit asupra motorului. Potrivit unui studiu* realizat de IRSOP Market Research & Consulting Ltd, în martie 2017 înainte de anunțarea creșterii accizelor, originea, calitatea și puterea carburantului de a proteja motorul contează chiar mai mult decât prețul.

Astfel, studiul arată că un sfert dintre români sunt dispuși să plătească cu până la 10% peste prețul pieței pentru a-și alimenta mașina cu combustibil de calitate înaltă. La polul opus, 25% dintre români aleg întotdeauna benzinăria cu cele mai mici prețuri.

Jumătate dintre români cumpără un combustibil pe care îl consideră la un preț mediu, făcând alegerea în funcție de calitatea acestuia, apreciată de fiecare, individual.

preferinta carburant

La întrebarea „Ce vă doriți cel mai mult de la un carburant?”, 83% dintre repondenți au afirmat că acesta trebuie să protejeze motorul. Următorul criteriu de selecție (70%) este ca benzina și motorina să fie produse în România. 53% dintre șoferii români vor să prelungească viața motorului și cred că, în acest sens, carburantul este important.

11% dintre români aleg un carburant despre care au constatat că reduce consumul mașinii.

preferinta carburantpreferinta carburant

Efix de la Rometrol reușește să îndeplinească toate criteriile de selecție ale românilor - protejează motorul, curăță supapele și injectoarele, reduce consumul de carburant, crește perfomanța motorului și, mai ales, este produs în România. Produsele Efix acționează pe întreaga perioadă de rulare a mașinii pentru a preveni acumularea de impurități și pentru a proteja împotriva coroziunii și uzurii.

Gama de carburanți Efix este produsă la Petromidia, cea mai performantă rafinărie din sud-estul Europei și cea mai mare din România. Calitatea produselor Efix este verificată constant din punctul de extracție și până ajung la pompă.

 

*Studiu de piață realizat pe consumatori persoane fizice, în Martie 2017, de catre IRSOP Market Research & Consulting Ltd. Ceea ce a stat la baza răspunsurilor formulate de consumatori este utilizarea în mod repetat a carburanților, pentru 62% dintre aceștia și standardele afișate la pompă pentru 27% dintre respondenți.

Promo