Rompetrol
Presa
Rompetrol Saptamana Harferland

Reîncarcă-te cu o pauză de tradiţii

Pentru că ne place să ne reîncărcăm  cu o pauză binemeritată, în perioada 9-14 august ne găseşti la festivalul “Săptămâna Haferland”, cel mai mare eveniment dedicat promovării culturii săseşti din Transilvania.

Hai şi tu să descoperi farmecul acestei zone şi cele mai frumoase tradiţii săseşti. Te aşteaptă concerte de orgă şi muzică clasică în bisericile fortificate, proiecţii de filme, baluri tradiţionale săseşti, expoziţii de fotografie, activităţi pentru copii, piese de teatru, brunch cu preparate săseşti pregătite de localnici sau chefi experimentaţi, dar şi o zonă unde poţi lua oricând o pauză de relaxare şi revigorare marca hei. 

Cea de-a cincea ediţie a festivalului va avea loc în localităţile Rupea, Viscri, Saschiz, Roadeş, Criţ, Buneşti, Homorod, Archita, Cloaşterf şi Meşendorf. Acestea au căpătat de-a lungul anilor un farmec aparte, păstrându-şi totodată autenticitatea. Dacă vei vizita satele incluse în evenimentul ”Săptămâna Haferland”, cu siguranţă te vei simţi ca şi cum te-ai întoarce în timp, în vremea vecinătăţilor. Vei găsi aici case solide, ce arată ca nişte cetăţi în miniatură, cu camere austere, dar în care mobila din lemn masiv, pictată manual cu motive tradiţionale şi în culori vesele, stă la loc de cinste.

În plus, gospodăriile, curţile şi grădinile saşilor se integrează armonios în peisajul cu livezi, păşuni şi fâneţe, iar familiile din zonă te primesc în casele lor cu braţele deschise.

Aşadar, te invităm la acest festival de poveste. Ți-am pregătit multe surprize pe măsura poftei tale de vacanţă.