Rompetrol
Presa
Cei mai mulţi români preferă carburanţii produşi în România

Românii preferă benzina şi motorina produse în România, sunt atenţi la preţuri, dar ţin cont mai ales de efectele carburantului folosit asupra motorului. Potrivit unui studiu* realizat de IRSOP Market Research & Consulting Ltd, în martie 2017 înainte de anunţarea creşterii accizelor, originea, calitatea şi puterea carburantului de a proteja motorul contează chiar mai mult decât preţul.

Astfel, studiul arată că un sfert dintre români sunt dispuşi să plătească cu până la 10% peste preţul pieţei pentru a-şi alimenta maşina cu combustibil de calitate înaltă. La polul opus, 25% dintre români aleg întotdeauna benzinăria cu cele mai mici preţuri.

Jumătate dintre români cumpără un combustibil pe care îl consideră la un preţ mediu, făcând alegerea în funcţie de calitatea acestuia, apreciată de fiecare, individual.

La întrebarea „Ce vă doriţi cel mai mult de la un carburant?”, 83% dintre repondenţi au afirmat că acesta trebuie să protejeze motorul. Următorul criteriu de selecţie (70%) este ca benzina şi motorina să fie produse în România. 53% dintre şoferii români vor să prelungească viaţa motorului şi cred că, în acest sens, carburantul este important.

11% dintre români aleg un carburant despre care au constatat că reduce consumul maşinii.

Efix de la Rometrol reuşeşte să îndeplinească toate criteriile de selecţie ale românilor - protejează motorul, curăţă supapele şi injectoarele, reduce consumul de carburant, creşte perfomanţa motorului şi, mai ales, este produs în România. Produsele Efix acţionează pe întreaga perioadă de rulare a maşinii pentru a preveni acumularea de impurităţi şi pentru a proteja împotriva coroziunii şi uzurii.

Gama de carburanţi Efix este produsă la Petromidia, cea mai performantă rafinărie din sud-estul Europei şi cea mai mare din România. Calitatea produselor Efix este verificată constant din punctul de extracţie şi până ajung la pompă.

*Studiu de piaţă realizat pe consumatori persoane fizice, în Martie 2017, de catre IRSOP Market Research & Consulting Ltd. Ceea ce a stat la baza răspunsurilor formulate de consumatori este utilizarea în mod repetat a carburanţilor, pentru 62% dintre aceştia şi standardele afişate la pompă pentru 27% dintre respondenţi.