Media

 • KMG International începe programul de internship in rafinariile sale

   

  KMG International, prin intermediul companiilor membre ce operează pe platforma Petromidia, dar si rafinaria Vega – începe în luna august programul de internship pentru 160 de studenți selectați să își dezvolte aptitudinile profesionale şi competenţele tehnice pentru o carieră de succes în industria petrolieră. Programul se derulează în perioada 01 august – 30 septembrie, pe platforma Petromidia şi în rafinăria Vega Ploieşti.

   

  “Programele de internship sunt parte a strategiei KMG International de a investi în resurse umane, nu numai în interiorul companiei, dar şi pentru comunitatea în care ne desfăşurăm activităţile. Derulate pe cele două platforme industriale – Petromidia şi Vega - programele susţin transferul de know-how de la experţii noştri către tinerii aflaţi la început de carieră. Din 2002 până în prezent, peste 1000 de absolvenţi de studii superioare şi studii medii au urmat programul de Internship, iar cei mai buni dintre aceștia și-au început cariera în cadrul KMG International“, a declarat Yedil Utekov, director general Rompetrol Rafinare, companie ce operează rafinăriile Petromidia şi Vega. 

   

  Pe parcursul programului, tinerii vor fi instruiţi de profesionişti din cadrul Grupului în segmente de business precum prelucrarea petrolului și petrochimie, laborator, mentenanţă, planificare, managementul riscului, siguranţa în muncă, protecția mediului. Pe durata programului de Internship, studenții vor avea alocat câte un mentor din rândul specialiștilor Rompetrol, de la care vor învăța și observa procesele și activitățile desfășurate în cadrul instalațiilor și un plan individual de dezvoltare care să ii ajute să dobândească aptitudinile tehnice necesare. Printre obiectivele acestui program de internship se numară și facilitarea unei integrări eficiente și ușoare în cadrul grupului și pregătirea studenților în vederea preluării responsabilităților angajaților Rompetrol care urmează să iasă la pensie până în 2020. 

   

  Participanţii (145 de tineri cu studii universitare și 15 cu studii liceale) provin de la universităţile și liceele de profil din Constanța, Ploiești și București – Colegiul Tehnic ‘Lazăr Edeleanu’ Ploiești, Universitatea ‘Ovidius’ Constanţa, Facultatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, Universitatea Politehnica din București, Universitatea Maritimă din Constanța, Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu din Năvodari – cu care Grupul a încheiat parteneriate prin care oferă stagii de practică liceenilor, studenţilor, absolvenţilor de facultate şi masteranzilor.  Specializările căutate în selectarea participanților la programul de Internship au fost: petrol și gaze (prelucrarea petrolului și petrochimie), electric și electroenergetic, mecanic, economic, automatizări și protecția Mediului.

   

  De-a lungul celor 15 ani de internship, peste 500 de interni au fost angajați în cadrul companiilor din Grup, iar mai mult de 50 de manageri din cadrul companiilor ce activează pe Platformele Petromidia și Vega și-au început activitatea în companie prin intermediul programului de internship.

   

   

  Departamentul de Relații Publice 

  KMG International

  Read More
 • Rompetrol Saptamana Harferland

  Reîncarcă-te cu o pauză de tradiții

  Pentru că ne place să ne reîncărcăm  cu o pauză binemeritată, în perioada 9-14 august ne găsești la festivalul “Săptămâna Haferland”, cel mai mare eveniment dedicat promovării culturii săsești din Transilvania.

  Hai și tu să descoperi farmecul acestei zone și cele mai frumoase tradiții săsești. Te așteaptă concerte de orgă și muzică clasică în bisericile fortificate, proiecții de filme, baluri tradiționale săsești, expoziții de fotografie, activități pentru copii, piese de teatru, brunch cu preparate săsești pregătite de localnici sau chefi experimentați, dar și o zonă unde poți lua oricând o pauză de relaxare și revigorare marca hei. 

  Cea de-a cincea ediție a festivalului va avea loc în localitățile Rupea, Viscri, Saschiz, Roadeș, Criț, Bunești, Homorod, Archita, Cloașterf și Meșendorf. Acestea au căpătat de-a lungul anilor un farmec aparte, păstrându-și totodată autenticitatea. Dacă vei vizita satele incluse în evenimentul ”Săptămâna Haferland”, cu siguranță te vei simți ca și cum te-ai întoarce în timp, în vremea vecinătăților. Vei găsi aici case solide, ce arată ca niște cetăți în miniatură, cu camere austere, dar în care mobila din lemn masiv, pictată manual cu motive tradiționale și în culori vesele, stă la loc de cinste.

  În plus, gospodăriile, curțile și grădinile sașilor se integrează armonios în peisajul cu livezi, pășuni și fânețe, iar familiile din zonă te primesc în casele lor cu brațele deschise.

  Așadar, te invităm la acest festival de poveste. Ți-am pregătit multe surprize pe măsura poftei tale de vacanță. 

   

   

   

   

  Read More
 • Rompetrol Rafinare, cifră de afaceri în creștere cu 15% în primul trimestru 2017

  Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International, a înregistrat o cifră de afaceri brută în valoare de 821 milioane USD în primul trimestru din 2017, în creștere cu 15% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit situaţiilor financiare consolidate neauditate, conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiară. În primul trimestru al acestui an, profitul operațional EBITDA a s-a menținut la un nivel similar primului trimestru din 2016, de 34 milioane USD, în timp ce rezultatul net consolidat al companiei s-a apropiat de break-even. 

  Consolidat *

   

  Trim I 2017

  Trim I  2016

  %

  Cifra de afaceri brută

  USD

      821.449.743

  714.807.226

  15%

  EBITDA

  USD

  34.523.149

  34.977.045

  -1%

  Rezultatul net

  USD

                 (63.549)

  40.237

  N/A

   Rezultatele consolidate ale Rompetrol Rafinare au fost susținute de evoluția pozitivă a indicatorilor financiari înregistrați pe segmentul de rafinare prin operarea rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești. În primul trimestru din 2017, profitul operațional EBITDA al celor două unități de producție s-a ridicat la 27 milioane USD, în creștere cu 31% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cifra de afaceri a fost de 698 milioane USD, în creștere cu 21% comparativ cu primul trimestru din 2016, iar rezultatul net a consemnat o creștere cu 87%, situându-se la nivelul de -1,3 milioane USD.  

  “Asigurând peste 40% din capacitatea de producţie a României, cele două rafinării, Petromidia și Vega, au continuat implementarea programelor de optimizare a proceselor de producţie şi de eficientizare a operaţiunilor derulate de companie, precum și prin creșterea ponderii produselor albe precum benzină, motorină și jet din totalul produselor finite. De asemenea, rezultatele financiare din primul trimestru al acesui an au fost influențate pozitiv de evoluția marjei brute de rafinare, care a crescut cu 16% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Yedil Utekov. 

  Randamentul produselor principale ale rafinăriei Petromidia a atins nivelul de 86,8% în primul trimestru din 2017, în creștere comparativ cu cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, rafinăria Vega a produs o cantitate mai mare de bitum în primul trimestru din 2017, de 4.200 tone, pe fondul creșterii cererii de piață pentru această categorie de produs.  

  Compania a exportat o cantitate totală de produse de peste 531.000 tone în T1 2017, fiind cel mai mare exportator de produse petroliere al României. 

  Rompetrol Rafinare a continuat să fie un contribuabil important la bugetul de stat al României, plătind peste 253 milioane USD în primul trimestru al anului 2017 şi peste 1,277 miliarde USD pentru anul 2016. Valoarea contribuției la bugetul de stat a depășind valoarea de 12,5 miliarde USD în perioada 2007 – 2016. 

   

  Segmentul de rafinare 

  Financiar

   

  Trim I 2017

  Trim I  2016

  %

  Cifra de afaceri brută

  USD

  698.019.450

  576.368.166

  21%

  EBITDA

  USD

  27.038.887

  20.684.805

  31%

  Rezultatul net

  USD

  (1.368.524)

  (10.411.135)

  87%

  Operaţional

   

   

   

   

  Materii prime prelucrate în rafinaria Petromidia

    kt

              1.201

  1.297

  -7%

  Vânzări carburanţi intern

    kt

                 464    

  377

  23%

  Vânzări carburanţi export

    kt

                 397    

  559

  -29%

  Notă: Segmentul de rafinare cuprinde rezultatele societății Rompetrol Rafinare SA (care operează rafinăriile Petromidia și Vega) 

  Cifra de afaceri brută pe segmentul de rafinare a atins nivelul de 698 milioane USD în trimestrul I 2017, în creștere cu 21% față de aceeași perioadă a anului 2016, fiind influențată în principal de creșterea cotațiilor internaționale ale produselor petroliere. Cotațiile pentru țiței de pe piața internațională s-au situat în jurul unei medii de 50 USD/bbl, în primul trimestru din 2017. 

  În trimestrul I 2017, cantitatea totală de materie primă procesată de rafinaria Petromidia a fost de 1,2 milioane tone, în scădere cu 7% față de perioada similară a anului trecut, când au fost procesate aproape 1,3 milioane de tone. Producția rafinăriei a fost influențată în principal de condițiile meteorologice nefavorabile din luna ianuarie 2017, cât de oprirea planificată a unor instalații pentru efectuarea lucrărilor necesare de mentenanță ale acestora.

  Marja brută de rafinare s-a îmbunătățit, însă, în trimestrul I din 2017 față de aceeași perioadă a anului trecut cu 16% atingând un nivel de 49 USD/tonă față de 42,3 USD/tonă in trimestrul I din 2016

  Rafinăria Vega a procesat o cantitate totală de 60.834 tone în trimestrul I 2017, în scădere cu 8,15% față de perioada similară a anului trecut, când au fost procesate 66.231 de tone. 

   

  Segmentul de petrochimie

  Financiar

   

  Trim I 2017

  Trim I  2016

  %

  Cifra de afaceri brută

  USD

        40.610.359

  50.431.130

  -19%

  EBITDA

  USD

           (445.002)

  3.216.390

  N/A

  Rezultatul net

  USD

        (3.581.070)

  3.183.119

  N/A

  Operaţional

   

   

   

   

  Propilenă procesată 

  kt

                34    

  33

  2%

  Etilenă procesată

  kt

                11    

  17

  -31%

   

   

   

   

   

  Total vânzări

  Kt

                44    

  55

  -19%

  Notă: Segmentul de petrochimie cuprinde rezultatele Uzinei Petrochimie din cadrul Rompetrol Rafinare SA si pe cele ale subsidiarei Rompetrol Petrochemicals SRL

  Divizia de petrochimie a Rompetrol Rafinare este unicul producător de polipropilenă din România, reuşind constant să îşi majoreze cota de piaţă si pe categorile secundare de produse. Strategia sa dinamică de dezvoltare asigură companiei o poziţie competitivă pe piaţa internă dar şi pe cea regională, în zona Mării Negre şi a Mării Mediterane, Europa Centrală şi de Est. 

  Pe segmentul de petrochimie, compania a procesat o cantitate de peste 45.000 tone de materie prima în primul trimestru din 2017. 

   

  Segmentul de distribuție 

  Financiar

   

  Trim I 2017

  Trim I  2016

  %

  Cifra de afaceri brută

  USD

  500.596.517

  427.584.342

  17%

  EBITDA

  USD

       7.865.022    

  11.910.512

  -34%

  Rezultatul net

  USD

  3.111.496

  9.176.632

  -66%

  Operaţional

   

   

   

   

  Cantități carburanți - retail 

  kt

                146    

  136

  7%

  Cantități carburanți -        en-gros

  kt

                257    

  226

  14%

  Cantitati GPL vandute

  Kt

                  90    

  67

  34%

  Nota: Segmentul de distribuţie cuprinde rezultatele subsidiarelor Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics şi Rompetrol Gas

  Cifra de afaceri brută consolidată pentru segmentul de distribuție a înregistrat peste 500 milioane USD în trimestrul I 2017, în creștere cu 17% comparativ cu perioada similară a anului 2016.

  Rompetrol Downstream, divizia de retail a KMG International în România, a continuat optimizarea canalelor de distribuţie a carburanților, dar și reducerea costurilor operaţionale şi implementarea unor politici comerciale flexibile, orientate către client.

  Vânzările de carburanți înregistrate de companie au crescut semnificativ în primul trimestru din 2017, atât pe segmentul retail, care a consemnat o creștere cu 7% a carburanților vânduți, cât și pe segmentul en-gros, în creștere cu 14%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cantitatea totală de GPL vândută în primul trimestru al acestui an a crescut cu 34% față de cea comercializată în primul trimestru din 2016. 

  Indicatorii financiari ai segmentului de distribuție au fost influențați de evoluția cotațiilor internaționale pentru produsele petroliere. Cotațiile Platts (FOB Med Italy-mean), exprimate în moneda de referință, USD, au fost, în medie, cu aproximativ 37% mai mari pentru benzină și cu 53% mai mari în cazul motorinei, în primul trimestru al anului 2017, comparativ cu perioada similară din 2016. Deprecierea de aproximativ 4% a leului față de dolarul american a făcut ca aprecierea efectivă, în moneda națională a celor două cotații să fie de aproximativ 42% pentru benzină și 60% la motorină. În paralel, pe plan intern, începand cu 1 ianuarie 2017, TVA a scăzut de la 20% la 19%, iar accizele la carburanți au fost reduse cu 70 eurocenti/1.000 de litri, modificari care s-au transferat integral în prețurile plătite de clienți la pompă.

  La sfârșitul lunii martie 2017, segmentul de distribuție al Rompetrol Downstream cuprindea 752 puncte de comercializare, incluzând aici rețeaua de stații proprii, stații partener, stații mobile: Expres si baze interne de 9mc si 20 mc.

  Compania a continuat în anul 2016 programul de îmbunătăţire a activităţilor şi operaţiunilor sale prin transferul benzinăriilor Rompetrol din administrarea companiei în cea a partenerilor/dealerilor. În anul 2017, rețeaua de stații de alimentare cu carburant va fi extinsă cu 10 noi stații, în paralel cu continuarea procedului de rebranding de interior al stațiilor existente, program dezvoltat în proporție de 95%. 

  * Situaţiile financiare consolidate ale Rompetrol Rafinare includ rezultatele Rompetrol Rafinare S.A.. inclusiv activitatea de petrochimie și cele ale subsidiarelor Rompetrol Petrochemicals SRL, Rompetrol Quality Control S.R.L., Rom Oil S.A., Rompetrol Downstream S.R.L., Rompetrol Logistics S.R.L. şi Rompetrol Gas S.R.L.

  ** Rezultatele prezentate sunt neauditate şi consolidate iar raportarea a fost realizată conform Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS).

   

  Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice

  KMG International 

   

  Read More

Promo