Media

 • KMG International lansează programul de internship 2017

  Grupul KMG International, prin companiile membre, anunță lansarea programului de internship ediția 2017, adresat unui număr de 141 de studenți care vor să-și dezvolte abilitățile profesionale și aptitudinile tehnice pentru o carieră de succes în industria de petrol și gaze. Programul se va desfășura pe parcursul anului, începând din luna august pentru platformele Năvodari și Ploiești și din aprilie până în octombrie pentru sediul central din București. 

  “Programele de internship fac parte din strategia KMG International de a investi în resursa umană, nu doar în cadrul companiei, ci și în interesul comunităților în care își desfășoară activitatea. Aceste programe sprijină transferul de cunoștințe de la experții noștri către noile generații, care abia își încep cariera. Din 2002 până în prezent, peste 1000 de absolvenți de liceu și facultate au urmat programele noastre  de internship, iar cei mai buni dintre aceștia și-au început cariera în cadrul KMG International”, a declarat Simona Popovici, Group HR Director. 

  În cursul anului, 100 de studenți sunt așteptați să participe la internship în cadrul celor două rafinării ale Grupului, iar alți 41 vor fi pregătiți la sediul central din București pentru poziții corporative. Tinerele talente vor fi instruite de profesioniști ai Grupului în diverse  segmente de operațiuni, precum rafinare și petrochimie, analize de laborator, mentenanță, planificare, managementul riscurilor, siguranță ocupațională și protecția mediului, finanțe și contabilitate, resurse umane, achiziții și marketing.

  Programul se adresează în special studenților ce provin din universități din Constanța, Ploiești și București cu care Grupul a semnat protocoale de colaborare pe diverse proiecte. Mai mult, KMG International va acorda 10 burse de studiu studenților de la universitățile cu profil de petrol și gaze din Constanța și Ploiești care înregistrează rezultate deosebite la învățătură. 

  Studenții interesați să ia parte la programul de internship își pot depune dosarele de înscriere pe pagina oficială a Grupului KMG International, pe pagina de LinkedIn sau trimițând un CV  pe email la adresainternship@rompetrol.com. Procesul de selecție constă în evaluarea candidaților pe baza aptitudinilor tehnice și de relaționare, a dorinței lor de dezvoltare a cunoștințelor și implicare în diverse activități extra-curiculare, a energiei și entuziasmului, a dorinței de a crește și a se implica în cadrul unei echipe, a atitudinii pro-active și a deschiderii către nou. La încheierea programului, studenții pot alege să rămână în companie ca angajați, în limita locurilor vacante.

  Anual, la finalizarea programelor, peste 50% din participanți au rămas ca angajați în cadrul diverselor companii membre ale KMG International, în diferite sectoare de activitate.

  Despre KMG International

  Controlat integral de KazMunayGas Kazahstan, KMG International desfășoară operațiuni în sectoarele de rafinare și petrochimie, retail, trading, upstream și servicii industriale pe 11 piețe principale. În România, Grupul controlează rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de 5 milioane de tone pe an, rafinăria Vega Ploiești - cea mai veche unitate de profil încă în activitate (din 1905) – dar și o rețea de distribuție a carburanților cu peste 740 de benzinării, 230 stații GPL, 9.000 de stații pentru butelii, 9 depozite.

  Investițiile totale realizate de KMG International în România în perioada 2007-2016 se ridică la 4 miliarde de dolari, la care se adaugă contribuții la bugetul de stat de peste 13 miliarde de dolari.

  Read More
 • KMG International, rezultate şi operaţiuni în creştere în 2016

  KMG International, parte a companiei naţionale de petrol şi gaze din Kazahstan – KazMunayGas, şi-a îmbunătaţit în 2016 performanţele tehnologice şi  rezultatele financiare, pe fondul continuării programelor de consolidare şi dezvoltare a activităţilor şi operaţiunilor de profil în România şi în regiunea Mării Negre.

  Pe fondul unei majorări cu 9% a materiilor prime procesate anul trecut şi cu 13% a produselor comercializate în România, principala piaţă de desfacere, Grupul a reuşit să atingă un profit operational EBITDA* de aproximativ 239 milioane USD şi un profit net de 88 milioane USD**.

  În 2012 am pășit pe calea unor schimbări de anvergura în cadrul grupului de companii KMG International. În această perioadă am constituit o echipă din oameni care împărtășesc aceeaşi viziune și am transformat compania dintr-o societate complet neprofitabilă în una cu o evoluție pozitivă constantă. Astfel, principalii indicatori financiari și operaționali au crescut exponențial în fiecare an! De asemenea, anul trecut a fost înregistrat cel mai mare succes din istoria Grupului prin poziţionarea sa ca o platformă pentru dezvoltarea unui parteneriat strategic între companiile KazMunayGas și CEFC China Energy Company Limited în regiunea Mării Negre. Acest parteneriat va asigura condițiile necesare pentru continuarea, atât pe termen mediu, cât şi pe termen lung, punerii în practică a strategiei de dezvoltare a unor proiecte speciale în domeniul energiei axate pe interesele economice ale Kazahstanului, României și Chinei” declară Zhanat Tussupbekov, CEO al KMG International.

  Rezultatele record ale Grupului au fost susţinute în principal de îmbunătăţirea indicatorilor operaţionali şi de efectele programelor de optimizare a fluxurilor de producţie (creşterea capacităţii de procesare şi a ponderii produselor albe din totalul produselor finite), a costurilor de operare (reducerea consumurilor de energie termică şi electrică), dar şi a celor aferente programului „Change for Good” lansat in 2014.

  Acest program vizează o eficientizare şi o îmbunătăţire până în 2018 a întregului flux de operaţiuni specifice activităţilor de rafinare - petrochimie, trading - aprovizionare cu materie primă, retail - marketing, upstream - servicii industriale. De asemenea, acesta urmăreşte şi o reducere a cheltuielilor operaţionale şi o creştere a profitabilităţii, impactul economic obţinut în perioada 2014-2016 ridicându-se la 132 milioane USD, din care 84 milioane USD anul trecut.

  Rafinare şi petrochimie

  Pe fondul invesţiilor şi a continuării programelor de optimizare şi dezvoltare a activităţilor de profil, unităţile de producţie ale Grupului din România au înregistrat anul trecut o majorare cu circa 9% a cantităţilor totale de materii prime procesate, de la 5,45 milioane tone în 2015 la 5,95 milioane în 2016.

  Astfel, rafinăria Petromidia Năvodari, cea mai mare unitate de profil din România si una dintre cele mai moderne şi complexe din regiune, a procesat anul trecut peste 5,4 milioane tone (15.750 tone/zi), care s-a reflectat şi la nivelul volumelor de carburanţi obtinuţi – 4,2 milioane tone, în creştere cu 8%. Din această cantitate, circa 1,9 milioane tone de combustibili au fost comercializaţi pe plan local (+13%), iar diferenţa a mers la export (+4%), atât către subsidiarele Grupului din Moldova, Bulgaria şi Georgia, cât și partenerii tradiţionali din regiunea Mării Negre.

  Rafinăria Vega Ploieşti – cea mai veche unitate din România în funcţiune şi-a majorat cu 8% cantitatea de materii prime procesată (până la 354.000 de tone), atingând un gradul de utilizare a capacităţii de 107%. Aceasta a obţinut recorduri istorice în ceea ce priveşte producţia de bitum (91.000 tone), hexan, solvenţi ecologici, dar şi în ceea ce priveşte costul de procesare şi pierderea tehnologică. 

  Divizia de petrochimie – unicul producător de polimeri de pe plan intern a prelucrat anul trecut o cantitate de 189.000 de tone de materii prime (propilenă, etilenă) - cel mai ridicat nivel din ultimii 5 ani, în creştere cu peste 8% faţă de volumele obţinute în 2015. Din produsele obţinute, circa 57% au fost livrate la export, compania reuşind să dezvolte 3 noi tipuri de polimeri.

  Retail si trading

  Segmentul de retail al Grupului a înregistrat anul trecut un volum record pentru vânzările de carburanți (benzină, motorină, gaz petrolier lichefiat) în România, Moldova, Bulgaria și Georgia, până la un nivel de 2,9 milioane tone, cu 15% mai mult decât în 2015.

  Acesta evoluţie a fost susținuta de adoptarea unor noi politici comerciale, dar şi de continuarea programelor de extindere a reţelei de distribuţie carburanţi şi rebranding al stațiilor Rompetrol, prin implementarea conceptului dezvoltat în 2013 - o îmbinare a nevoilor și așteptărilor clienților noștri cu cele mai bune soluții tehnice.

  În România, vânzările totale de produse petroliere au depăşit peste 2,6 milioane tone (+13%), din care 1,76 milioane tone de carburanti (+8%) au fost livrate pe plan local prin Rompetrol Downstream – divizia de retail a Grupului. Compania este cel mai mare furnizor de produse petroliere pe segmentul de whosale din România, unde a consemnat o creştere de 11% (1,12 milioane tone carburanţi).

  Despre KMG International

  Cu circa 6.000 de angajați în 11 de țări, KMG International NV este deținut de compania națională de petrol și gaze din Kazakstan – KazMunayGas. După preluarea din perioada 2007-2009, aceasta a devenit o platformă energetică între resursele naturale din Asia Centrală și piețele europene de profil.

  În România, KMG International deține una dintre cele mai mari și mai moderne rafinării din regiunea Mării Negre - Petromidia Năvodari,  cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone de materie primă pe an, dar și rafinăria Vega Ploiești, unicul producător de polimeri din țară.

  Rețeaua de distribuție de carburant a Grupului numără peste 1.000 de puncte de vânzare în România, Moldova, Georgia şi Bulgaria, dar si in Franța și Spania prin intermediul companiei Dyneff – care este detinuta in parteneriat cu CEFC China Energy Company Limited in proportie de 51% / 49% din actiuni.

  Subsidiara sa, KMG Trading, este unicul operator pentru exportul țițeiului produs de KazMunayGas, dar și pentru derularea operațiunilor de trading pe piețele internaționale.

  * rezultat financiar neauditat

  ** profitul net generat din activităţile operaţionale, conform raportării de gestiune, fără a lua în calcul efectele cu caracter singular ale provizioanelor şi veniturilor din impozitul amânat

  Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice

  KMG International

   

  Read More
 • KMG NC și CEFC – parteneriat strategic pentru dezvoltarea activităților de petrol și gaze în Europa

  KMG International salută încheierea acordului de astăzi de la București între Compania Națională KazMunayGas Kazahstan și CEFC (China Energy Company Limited) care atestă angajamentul de a efectua tranzacția de cumpărare a 51% din acțiunile KMGI, precum și semnarea unui set de documente, confirmând astfel parteneriatul solid dintre cele două companii.

  După o perioadă în care ambele părți au clarificat anumite aspecte tehnice și juridice ale acordului, KMG NC și CEFC au reafirmat angajamentul de a sprijini implementarea planurilor de dezvoltare KMGI în România și în regiunea Mării Negre. Acordul se va supune procedurilor standard și etapelor de validare, incluzând aprobările din partea UE și din partea autorităților cu competență în domeniu din România și China.

  „Strategia KMG International cu noul acționar vizează ample proiecte de dezvoltare, România fiind prioritatea de business. Având în vedere potențialul energetic al Kazahstanului, resursele financiare ale Chinei, vom aduce un aport considerabil la dezvoltarea României. Ne propunem să creștem capacitatea de rafinare, la 10 milioane tone țiței pe an, să construim până la 200 de noi puncte de alimentare carburanți, dezvoltarea serviciilor industriale în zona de upstream și downstream, și construcția unei centrale de cogenerare pe platforma Petromidia. Investiţiile realizate până în prezent, modelul de afaceri implementat şi parteneriatele de afaceri care urmează să fie dezvoltate în viitor sunt factorii necesari care ne ajută să fim optimişti în ceea ce priveşte creşterea în continuare a businessului.” – a declarat Zhanat Tussupbekov, CEO KMG International.

  Activele și operațiunile deținute și desfășurate de KMG International (KMGI) în Europa și în regiunea Mării Negre vor servi drept platformă de dezvoltare, care vor viza atât creșterea performanțelor operaționale și financiare ale KMGI, cât și extinderea activităților și operațiunilor efectuate de către CEFC la nivel internațional.

  KMG va lua în considerare continuarea livrărilor de țiței către subsidiarele KMGI în scopul de a susține și de a extinde operațiunile sale de bază în Europa, susținând operațiunile de rafinare de la Petromidia.

  Parteneriatul strategic va aduce beneficii pentru KMG NC, CEFC și KMG International și va stabili cadrul necesar pentru viitoarele proiecte comune, contribuind la creșterea economică și socială în zonele în care aceste proiecte vor urma să fie implementate, cele mai multe dintre ele fiind în România. Susținem ferm toate angajamentele noastre derivate din Memorandumul de Înțelegere cu statul român, inclusiv stabilirea unui Fond de Investiții Româno-Kazah în valoare de până la 1 miliard de dolari, în funcție de condițiile de piață în cursul perioadei de investiție de 7 ani.

  KMG International a identificat deja o serie de proiecte profitabile pentru Fondul de Investiții – extinderea rețelei de stații de carburanți de pe piața locală, construirea unei noi centrale de cogenerare pe platforma Petromidia și continuarea investițiilor în sectorul de upstream – pentru a genera beneficii în mod direct și indirect pentru economia României, pentru comunitățile în care aceste proiecte vor fi implementate, inclusiv crearea unui număr de aproximativ 2.000 de locuri de muncă în cadrul diferitelor etape ale proiectelor.

  Pentru a accelera aceste proiecte, KMG International este preocupată de procedurile administrative luate de către Guvernul României, care vor permite implementarea proiectelor.

   

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   

  JSC NC KazMunayGas este Compania Națională de Petrol și Gaze a Republicii Kazahstan cu activități de explorare, producție, rafinare și transport de hidrocarburi din Kazahstan, care reprezintă interesele statului în industria de petrol și gaze. KMG NC este o companie integrata vertical cu ciclu complet de upstream, transport și prelucrare, până la furnizarea de servicii specializate în industria de profil.

  CEFC China Energy Company Limited este una din cele mai mari companii private din China. În 2016 a intrat în topul Global Fortune 500, pe poziția 229. CEFC are operațiuni în energie, servicii financiare și investiții.

  KMG International N.V. deține și desfășoară operațiuni importante în domeniul rafinării, petrochimiei, retail și trading, pe mai multe piețe internaționale. Rețeaua de retail cuprinde peste 1100 puncte de alimentare carburanți în România, Georgia, Bulgaria și Moldova. Grupul derulează operațiuni de upstream, servicii industriale și la sondă.

   

   

  KMG International

  Departamentul de Comunicare și Relații Publice 

  Read More

Promo

EXPLOREAZĂ ECOSISTEMUL NOSTRU DIGITAL

EXPLOREAZĂ ECOSISTEMUL NOSTRU DIGITAL